Hirovite rode (2005)

LA CAPRICE DES CIGOGNES / THE WHIMS OF THE STORKS (Originalni naziv)

komedija melodrama

Ljetne praznike dvaju egocentričnih parova srednjih godina upropaste dva nepozvana gosta

 
Režija: Christiane Leherissey
Scenarij: Antoine Dallancour
Uloge: Martine Gauthier, Antoine Duléry, Chrystelle Labaude, Valentina Vargas, ...

Filmografija

"La caprice des cigognes" zabavan je televizijski film vesele priče o dva egocentrična para kojima se ljetni praznici, u početku upropašteni nepozvanim gostima, pretvore u prekrasno iskorišteno vrijeme, i u smislu zabave i u smislu razmišljanja o svojim brakovima i životima.

Dva para starih prijatelja četrdesetih godina odluče zajedno provesti ljetne praznike na Azurnoj obali. Za Nadine (C. Labaude) i Bertranda (S. Karmann) to je prilika da se oslobode gradskog stresa i da, ponovno, pokušaju dobiti dijete. Anna (V. Vargas) i Louis (A. Duléry) su sretni da mogu provesti ljeto za malo novca i da mogu iznajmiti svoju kuću u Parizu turistima koji su već kod njih ljetovali. Ali, na dan odlaska, Sonia (S. Kouchy), Nadinina kućna pomoćnica i neudana majka, ostavi im svoga trogodišnjega sina Adela da ga povedu sa sobom, očekujući da njih dvoje neće imati ništa protiv, kao ni protiv nje same, koja se isto pojavi pred njihovim vratima. Dakle, pred parovima je drugačije ljeto nego što su zamišljali: u početku su razočarani, no uskoro se počnu mijenjati...

Sniman u ljetnom provansalskom ambijentu, film je uspjela rekonstrukcija jednoga godišnjeg odmora. Duhovitih je dijaloga, dobroga ritma i dopadljivih likova. Režirala ga je televizijska redateljica Christiane Leherissey, a glume solidni francuski televizijski glumci.


Komentari (0)

Foto