L.A. Dragnet (2003)

L.A. Dragnet (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Iskusni policijski veteran i njegovi kolege bave se rješavanjem najzagonetnijih slučajeva

Režija: Steve Shill, Kevin Dowling, Guy Norman Bee
Scenarij: Dick Wolf, Jay Beattie, Jack Webb
Uloge: Ed O'Neill, Ethan Embry, Roselyn Sanchez, Christina Chang, ...

Filmografija

"L.A. Dragnet" svoju inspiraciju pronalazi u stvarnim slučajevima koje je rasvjetljavala policija Los Angelesa i samim time, kao niti jedna druga kriminalistička serija ranije, opisuje stvarno funkcioniranje policijskih snaga te pokazuje kako zaštitnici reda rješavaju najzagonetnije slučajeve.

Opširnije

"Dragnet" se pojavljuje davne 1949. godine kao radio-drama, da bi 1952. po prvi puta osvanuo na televiziji. Drugo pojavljivanje bilježi 1967. godine, a gledatelji RTL Televizije imat će priliku gledati treću televizijsku reinkarnaciju ovog policijskog klasika, u kojemu glavnu ulogu poručnika i policijskog veterana Joea Fridaya tumači Ed O'Neill, poznatiji kao Al Bundy iz "Bračnih voda", te Ethan Embry, u ulozi njegovog partnera, detektiva Franka Smitha.

Joe Friday (Ed O'Neill) je iskusni policijski veteran koji je svjedočio svemu čemu jedan detektiv u svojoj karijeri može, no bez obzira na duge godine provedene u policijskim snagama u rješavanju slučajeva pokazuje istu energiju kao njegov mlađi partner Frank Smith (Ethan Embry), koji je nedavno promoviran u odjel zadužen za pljačke i ubojstva.

Prema riječima Dicka Wolfa scenarij serije počiva na slučajevima koji su se dogodili u Gradu Anđela i osvanuli na naslovnicama Los Angeles Timesa - od serijskog ubojice fasciniranog Hillside Stranglersima, koji su krajem 70-tih harali Los Angelesom, pa do ubojstva producenta "B" filmova te kontroverznih i zabranjenih "bum wars", u kojima za zamjenu za novac, alkohol i hranu beskućnici sudjeluju u tučnjavama i raznim ludim akrobacijama.

 

Video

Foto

Komentari (0)
© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >