L.A. Dragnet (2003)

L.A. Dragnet (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Iskusni policijski veteran i njegovi kolege bave se rješavanjem najzagonetnijih slučajeva

 
Režija: Steve Shill, Kevin Dowling, Guy Norman Bee
Scenarij: Dick Wolf, Jay Beattie, Jack Webb
Uloge: Ed O'Neill, Ethan Embry, Roselyn Sanchez, Christina Chang, ...

Filmografija

"L.A. Dragnet" svoju inspiraciju pronalazi u stvarnim slučajevima koje je rasvjetljavala policija Los Angelesa i samim time, kao niti jedna druga kriminalistička serija ranije, opisuje stvarno funkcioniranje policijskih snaga te pokazuje kako zaštitnici reda rješavaju najzagonetnije slučajeve.

"Dragnet" se pojavljuje davne 1949. godine kao radio-drama, da bi 1952. po prvi puta osvanuo na televiziji. Drugo pojavljivanje bilježi 1967. godine, a gledatelji RTL Televizije imat će priliku gledati treću televizijsku reinkarnaciju ovog policijskog klasika, u kojemu glavnu ulogu poručnika i policijskog veterana Joea Fridaya tumači Ed O'Neill, poznatiji kao Al Bundy iz "Bračnih voda", te Ethan Embry, u ulozi njegovog partnera, detektiva Franka Smitha.

Joe Friday (Ed O'Neill) je iskusni policijski veteran koji je svjedočio svemu čemu jedan detektiv u svojoj karijeri može, no bez obzira na duge godine provedene u policijskim snagama u rješavanju slučajeva pokazuje istu energiju kao njegov mlađi partner Frank Smith (Ethan Embry), koji je nedavno promoviran u odjel zadužen za pljačke i ubojstva.

Prema riječima Dicka Wolfa scenarij serije počiva na slučajevima koji su se dogodili u Gradu Anđela i osvanuli na naslovnicama Los Angeles Timesa - od serijskog ubojice fasciniranog Hillside Stranglersima, koji su krajem 70-tih harali Los Angelesom, pa do ubojstva producenta "B" filmova te kontroverznih i zabranjenih "bum wars", u kojima za zamjenu za novac, alkohol i hranu beskućnici sudjeluju u tučnjavama i raznim ludim akrobacijama.

 


Komentari (0)

Foto