To nije još jedan film za mlade (2001)

Not Antoher Teen Movie (Originalni naziv)

komedija

Parodija koja nemilosrdno razotkriva i izvrće sve klišeje tinejdžerskog filma

 
Režija: Joel Gallen
Scenarij: Mike Bender, Adam Jay Epstein
Uloge: Chyler Leigh, Chris Evans, Jamie Pressly, Eric Christian Olsen, ...

Filmografija

Zaplet ove urnebesne parodije uvelike se bazira na popularnom tinejdžerskom filmu "Ona je sve to", ali ga redatelj Joel Gallen koristi samo kako bi razgolitio uobičajene i neinspirativne mehanizme po kojima funkcionira većina filmova toga žanra.

U srednjoj školi 'John Hughes' učenici su isti kao i u svim ostalim školama. Popularni sportaš Jake (Chris Evans) kladi se s Austinom, drskim frajerom plave kose (Eric Christian Olsen), da će Janey, neprivlačnu djevojku (Chyler Leigh), pretvoriti u kraljicu maturalne večeri.

Tu su još i dvije osobe koje će učiniti sve kako bi Jakea spriječile u naumu. Jedna od njih je njegova sestra Catherine (Mia Kirshner), najokrutnija djevojka u školi, a druga osorna navijačica Priscilla (Jamie Pressly).

Količina i svježina gegova i šala, međutim, tolike su da im ni obožavatelji parodiranih naslova neće moći odoljeti pa je jasno kako je "Ovo nije još jedan film za mlade" zapravo upravo ono što pokušava nijekati u svome naslovu. Dakle, to jest još jedan film za mlade, ali takav koji će svakoga gledatelja svojim vrtoglavim tempom i neočekivanim provalama komičarske inspiracije apsolutno zarobiti u svoju bujicu.

Glumci ovoga filma redom su poznata lica tinejdžerskih filmova i serija, među kojima je nama najpoznatije ono Jamie Pressly, zvijezde serije "Jack i Jill".

 


Komentari (0)

Foto