Dvostruka nevolja (1994)

DOUBLE (Originalni naziv)

obiteljski vestern

Sestre blizanke kreću spasiti svoju tetu koju je zatočila zlobna vještica

 
Režija: Stuart Margolin
Scenarij: Jurgen Wolff
Uloge: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Cloris Leachman, Meshach Taylor, ...

Filmografija

Blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen, koje su još kao bebe debitirale u popularnoj seriji "Puna kuća", dobile su Young Artist Award za izvedbu u ovom filmu, dok je glazba Richarda Bellisa nominirana za Emmy. Uz "How West Was Fun" film predstavlja još jednu suradnju redatelja Margolina i scenarista Wolffa sa sestrama Olsen u glavnim ulogama. Izvrsne sporedne uloge ostvarili su Cloris Leachman u dvostrukoj ulozi sestara Agathe i Sofije, te simpatični Wayne Robson.

Don (E. McCormack) i Christine Farmer (K. Fox) roditelji su petogodišnjih blizanki - Kelly (M.-K. Olsen) i Lynn (A. Olsen). Kad se nađu u dugovima zbog kojih bi mogli izgubiti kuću, za pozajmicu se obrate teti Agathi (C. Leachman), zapravo vještici koja posjeduje magični dragulj - Mjesečev kamen, sredstvo njezinih moći.
Kad ih ona grubo odbije, stvar u ruke preuzimaju male sestre. Kreću spasiti dobru i pozitivnu Agathinu sestru blizanku Sofiju, koju je Agatha zbog ljubomore zatočila s druge strane zrcala i koju upravo na Noć vještica, odnosno za 24 sata, namjerava zauvijek protjerati u zaborav. Na putu im pomažu plašljivi Kopač grobova (W. Robson), mali cirkuski klaun Oscar (P. Fondacaro), te Gospodin N. (M. Taylor).

Komentari (0)

Foto