Kraljevski ratnici (1986)

WANG GA JIN SI / ROYAL WARRIORS (Originalni naziv)

akcija

Inspektorica i pripadnik zrakoplovne sigurnosti postanu meta mafijaša čijeg su šefa ubili

 
Režija: David Chung
Scenarij: Kan-Chenung Tsang
Uloge: Michelle Yeoh, Michael Wong, Hiroyuki Sanada, Eddie Maher

Filmografija

Ugledni i nagrađivani hongkonški direktor fotografije David Chung povremeno se bavio i režijom, a jedan od njegovih uspješnih redateljskih projekata jest i ovaj film značajan i po tome što je u njemu legendarna akcijska zvijezda kineskih kinematografija Michelle Yeoh (Sutra nikad ne umire, Tigar i zmaj) ostvarila jednu od svojih prvih uloga. "Royal Warriors" uzbudljiv je akcijski film s nizom izvanrednih borilačkih i pirotehničko-akcijskih prizora, sigurno i pregledno režiran, s karizmatičnim glumcima u glavnim ulogama.

Michelle Yip inspektorica je hongkonške policije i majstorica u borilačkoj vještini kung fu. U nju je zaljubljen njezin čest pratitelj Michael Wong, pripadnik zrakoplovne sigurnosne službe.

Na jednom letu dođe do prepada kako bi se oslobodio zarobljeni mafijaški šef, no Michelle i Michael, uz pomoć japanskog inspektora Interpola Petera Yamamota to spriječe, pri čemu obojica mafijaša izgube život. Dvojica njihovih bliskih prijatelja i njihova krvna braća, također mafijaši, odluče se nakon toga osvetiti Michelle, Michaelu i Peteru. Prvo stradaju Peterova supruga i kćerkica.

 


Komentari (0)

Foto