Ondje gdje je srce (2000)

WHERE THE HEART IS (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Trudna tinejdžerka započinje novi život nakon što je dečko ostavi u samoposluzi

 
Režija: Matt Williams
Scenarij: Lowell Ganz, Babaloo Mandel
Uloge: Natalie Portman, Ashley Judd, Stockard Channing, James Frain, Dylan Bruno...

Filmografija

Novalee Nation (Natalie Portman) je trudna sedamnaestogišnja djevojka koja nakon što ju dečko ostavi usred samoposluge se tamo nastanjuje, rađa, te stječe nove prijatelje i tako postaje slavna!

Mlada trudnica Novalee Nation (N. Portman) iz Tennesseeja kreće u Kaliforniju sa svojim dečkom Williyjem Jackom Pickensom (D. Bruno), no on je ostavi na prvom stajalištu - u trgovačkom centru Wal-Mart u mjestu Seqoyah, Oklahoma. Novalee nema novca i do poroda ostaje živjeti u centru, skrivajući se pred čistačima i prodavačima. Nakon izlaska iz bolnice mladu majku i kćer u svoju kuću prima liječena alkoholičarka Thelma "Sister" Husband (S. Channing). Novalee se zaposli u Wal-Martu, sprijatelji se s medicinskom sestrom Lexie Coop (A. Judd) i knjižničarem Forneyem Hullom (J. Frain), no umjesto sređenog života očekuju je još mnoge nevolje...

Matt Williams iskusni je TV producent i scenarist (uz ostalo, bio je producent i scenarist serija "Cosby Show" i "Roseanne"), njegov je redateljski debi bila TV serija "Costello", a drama s elementima komedije "Tamo gdje je srce" prvi je cjelovečernji film koji je režirao. Film ima epizodičnu strukturu jer kronološki prati različite događaje u djevojčinom životu, a paralelno pratimo i što se događa s Willyjem. N. Portman za ulogu Novalee proglašena je najboljom mladom glumicom u 2000. za nastup u komediji. Podrijetlom Izraelka, od svog prvog pojavljivanja na velikom platnu osvaja publiku širom svijeta. Njezina prva uloga bila je 1994. u filmu "Leon", Luca Besssona, kojom je privukla pozornost medija i kritike. Nastavila je ulogama u filmovima "Heat", gdje je glumila uz velikog A. Pacina, "Svi kažu volim te", Woodyja Alena, i "Mars napada", Tima Burtona, slijede novi nastavci "Ratova zvijezda", a 2011. glavna uloga u "Crnom labudu" donijela joj je Oscara.


Komentari (0)

Foto