Pula: More (0)
Pula: More (Originalni naziv)
dokumentarni
More donosi priču o pulskoj luci
U nedjeljnoj emisiji More Pula otkrivamo manje poznate strane Brijunskog otočja. Vodimo vas na tamošnji otočić Sveti Jerolim, čiji je neobičan današnji izgled formirala intenzivna eksploatacija kamena. Njegove su plaže ljeti prepune kupača, a u proljeće je prekriven livadama divljeg narcisa.
Zadržat ćemo se još na Velikom Brijunu i saznati kako je od neuglednog močvarnog otoka prepunog komaraca i malarije postao otok koji danas nosi epitet Rajskog otočja.
Susrest ćemo tri brata i sestru Tanković. Oni su simpatični mladi pulski plivači i voda je njihov element. Za te nade hrvatskog plivanja sigurno ćemo još čuti.
Upoznat ćemo Smilju i Neveru. Vremešne gospođe čija ljepota unatoč godinama ne prolazi. Svojim izgledom još mame uzdahe. Drvene su to barke kojih je na crikveničkom području sve manje, pa ih tamo svim silama nastoje očuvati.
I na kraju, u Plavome receptu pripremamo riblju roladu u pikantnom umaku.
Kornelija Benazić ispričat će storiju o ljepoti i važnosti pulske luke u povijesti te otkriti budućnost luke koja se okreće turizmu. Tu su i priče o podvodnom otpadu koji ubija Jadran, početku sezone stonskih kamenica, potopljenome brodu u šibenskome akvatoriju, zimskoj idili s Kvarnera... U Plavome receptu pulskoga Mora je Klara Dujmović s receptom s fažanske rive i srdelama na mornarski.