Zandalee (1991)

ZANDALEE (Originalni naziv)

triler drama

Nezadovoljna brakom atraktivna žena se upusti u ljubavnu avanturu sa mladim slikarom

 
Režija: Sam Pillsbury
Scenarij: Mari Kornhauser
Uloge: Nicolas Cage, Erika Anderson, Judge Reinhold, Joe Pantoliano, ...

Filmografija

Zandalee redatelja Sama Pillsburyja traktivno je, atmosferično i razmjerno sugestivno djelo nezanemarivih artističkih pretenzija.U glavnoj ulozi nastupa karizmatični oskarovac Nicolas Cage,a njegovi su partneri privlačna Erika Anderson ipoznati Judge Reinhold.

Već duže vrijeme nezadovoljna brakom s profesorom književnosti i neuspješnim pjesnikom Thierryjem (J. Reinhold) atraktivna Zandalee (E. Anderson) osjeća da ju i suprugovi zagrljaji guše. Zandalee je krojačica i prodavačica u prestižnom modnom salonu u New Orleansu, kojoj je sve teže slušati svakodnevnu Thierryjevu kuknjavu o gubitku vjere u život, poeziju i umjetnost.

Nakon što se jedne večeri sama zatekne na zabavi u noćnom klubu, Zandalee zaključi da se sasvim otuđila od supruga kojeg više nimalo ne voli.Nekoliko dana kasnije na večeru u njihovom stanu stignu Thierryjeva majka s novim dečkom Louisom Medinom (I. Abercombie), te temperamentni i pomalo ekscentrični Johnny (N. Cage), ambiciozni slikar i stari Thierryjev prijatelj, koji sa sobom dovede atraktivnu djevojku Remy (M. Tomei). Privučena Johnnyjevom nesputanom seksualnošću i otvorenim udvaranjem, Zandalee već iste večeri s naočitim mladićem započne flert.

Premda mučena grižnjom savjesti, tijekom sljedećih nekoliko tjedana ona će se otvoreno upustiti u ljubavni odnos s Johnnyjem, koji se zaposli kao postavljač kablova u telefonskoj tvrtki. Kad Thierry ubrzo nasluti da ga supruga vara, Zandalee razočarana dozna da Johnny istodobno ima još nekoliko ljubavnica. Međutim, nitko ne zna da će nekontrolirane strasti u njihovom ljubavnom trokutu naposljetku dovesti do tragedije

 


Komentari (0)

Foto