Tko je ubio djecu Atlante? (2000)

Who Killed Atlanta's Children? (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Dva reportera pokušavaju otkriti pravu istinu koja stoji iza ubojstava djece u Atlanti

 
Režija: Charles Robert Carner
Scenarij: Charles Robert Carner
Uloge: James Belushi, Gregory Hines, Sean McCann, Shawn Doyle, Kenneth Welsh, ...

Filmografija

U ranim 80-tim nepoznati manijak je ubijao djecu u Atlanti. Iako je policija provela opsežnu istragu i potjeru, te uhvatili jednog čovijeka koji je optužen za ta zlodjela dvojica novinara i dalje tragaju za pravom istinom i motivima tih ubojstava.

Od 1979. do 1981. godine u Atlanti, glavnom gradu Georgije, ubijeno je dvadeset i devetero djece. Sva su djeca bila crnci iz najsiromašnijeg sloja. Najmlađemu je bilo osam godina. Tijela su otkrivana tjedan za tjednom. Istraga je ukazivala na vezu s dječjom prostitucijom, a po završetku istrage uhapšen je crnački pjevač Wayne Bertram Williams. Dokazi su ga povezivali s dvadeset i tri ubojstva, a za šest nikako nije mogao biti okrivljen. Ipak, osuđen je na smrtnu kaznu. Tijekom sljedeće godine pronađeno je još petnaestero, a tijekom 1983. još šesnaestero ubijene djece. Pet godina nakon službenog završetka istrage, 1986. godine, urednik magazina Spin, Ron Larson (G. Hines), dobio je poziv iz Atlante da dođe napisati priču o nikad riješenom slučaju tih ubojstava. On i njegov najbolji novinar, Pat Laghlin (J. Belushi), počinju istragu koja će dati šokantne rezultate. Umirovljeni policajac Aubrey Melton (S. McCann) otkriva godinama skrivanu arhivu cijelog slučaja, koja je trebala biti uništena. Zataškani dokazi ukazivali su na članove Ku Klux Klana.

Šest godina nakon početka istrage, 1992. godine, magazin Spin objavio je priču o svemu što su otkrili u Atlanti. Unatoč iznesenim dokazima o njegovoj nevinosti, Williams je još uvijek u zatvoru i ne može dobiti obnovu procesa. Do danas niti jedan član Ku Klux Klana nije povezan s ubojstvima ni za njih osumnjičen.


Komentari (0)

Foto