Čuvarice ognjišta (2015)

Home Fires (Originalni naziv)

drama ratni

Brit. serija o životu članica Ženskog instituta na bojištu tijekom Drugog svjetskog rata

 
Režija: N/A
Scenarij: Simon Block
Uloge: Clare Calbraith, Brian Fletcher, Samantha Bond, Ruth Gemmell

Filmografija

Prva sezona serije, emitirana u Britaniji u svibnju 2015., postigla je veliku gledanost (u prosjeku 6,2 milijuna gledatelja), pa je u produkciji ITV-ja snimljena i druga šestodijelna sezona, koja se prikazivala u travnju 2016.

Priča je to o ženama koje su na početku rata ostale doma, pa iako im teško pada odvojenost od njihovih muževa, braće ili sinova, u kriznim vremenima otkrit će unutarnju snagu i novu slobodu koja će im zauvijek promijeniti život.
Serija u vrhunskoj britanskoj produkciji, donosi snažne i dirljive životne priče hrabrih i ustrajnih žena, članica Ženskog instituta u Great Paxfordu.
Britanski Ženski institut osnovan je 1915. s ciljem oživljavanja ruralnih zajednica te kako bi potaknuo žene da se više uključe u proizvodnju hrane tijekom Prvog svjetskog rata. Otad su se ciljevi organizacije proširili i Ženski institut je sada najveća ženska volonterska organizacija u Velikoj Britaniji.
Nadahnuta knjigom Jambusters Julie Summers, prva sezona serije odvija se od rujna 1939. do početka 1940. u ruralnoj zajednici Great Paxford u Cheshireu.
Snažne i dojmljive ženske likove u seriji tumači eminentna glumačka postava u kojoj su poznata imena poput Francesce Annis, Samanthe Bond, Claire Rushbrook, Fenelle Woolgar i Leanne Best.

Komentari (0)

Foto