Pogled u visine (2003)

View from the Top (Originalni naziv)

komedija romantika

Mlada djevojka učiniti će sve kako bi ostvarila svoj životni san i postala stjuardesa

 
Režija: Bruno Barreto
Scenarij: Eric Wald
Uloge: Christina Applegate, Candice Bergen, Marc Blucas, Frederick Coffin, ...

Filmografija

"Pogled s neba" komedija je o mladoj i siromašnoj djevojci Donni koja sanja o tome da postane stjuardesa i učiniti će sve kako bi to ostvarila.

Donna Jansen (G. Paltrow) imala bi se razloga osjećati beznadno i očajno. Siromašna je, radi posao koji nije zanimljiv i upravo ju je ostavio dečko u kojega je bila zaljubljena. Ali ona ne očajava i ne predaje se. Čita priručnik najuspješnije stjuardese ugledne kompanije Royalty, Sally Weston (C. Bergen), "Život u zraku", namijenjen djevojkama koje žele uspjeti i počne raditi kao stjuardesa na lokalnim linijama. Kad se otvori natječaj u kompaniji Royalty, Donna se javi unatoč tome što vjeruje da nema izgleda...

U ovoj zabavnoj romantičnoj komediji glavnu ulogu tumači G. Paltrow, partner joj je M. Ruffalo, a i ostatak je glumačke ekipe impresivan te kod mlađe publike vrlo popularna C. Applegate, koja se proslavila ulogom kćeri u seriji Bračne vode i koja je za ovu ulogu bila nominirana za najbolju glumicu po izboru tinejdžera (Teen Choice Award). Film je režirao ugledni brazilski redatelj Bruno Barreto, autor impozantnog filmskog opusa, koji je počeo režirati s osamneast godina i već je za svoje prve filmove (Tati a garota, 1973. i A estrela sobe, 1974.) osvajao nagrade na filmskim festivalima. Najpoznatiji i najnagrađivaniji su mu filmovi Dona Flor e seus dois maridos (1976), Alem da Paixao (1986), O che e isso companheiro (1997), O casamento de Romeu e Julieta (2005).

 


Komentari (1)

Foto