Izgubljena veza (2003)

LOST JUNCTION (Originalni naziv)

triler drama

Slučajni došljak u provincijskom gradiću pomaže ljubaznoj mještanki da dođe do svog novca

 
Režija: Peter Masterson
Scenarij: Jeff Cole
Uloge: Neve Campbell, Billy Burke, Jake Busey, Charles Powell, David Gow, ...

Filmografija

Unoseći u priču dašak crnog humora te neizbježno prožimanje prošlih i sadašnjih trauma glavnih likova, Peter Masterson realizirao je sadržajno i vizualno sugestivno ostvarenje u kojem, još jednom, treba istaknuti glumačke interpretacije. Film je unatoč "južnjačkom" ozračju snimljen u Kanadi na kolacijama oko Montreala.

Putujući cestama Mississippija Jimmy McGee (B. Burke) mučen traumama iz prošlosti doživi kvar svog crvenog Mustanga. U pomoć mu priskoči ljubazna Missy Lofton (N. Campbell) koja ga povede do svog gradića Lost Junctiona, uspavana provincijskog mjesta sa samo 652 stanovnika. I dok Jimmyjevo vozilo pokušava popraviti tamošnji automehaničar Shorty (M. Perron), došljak u Lost Junction ni ne sluti da njegova susretljiva domaćica u prtljažniku vlastitog automobila krije suprugovo truplo. Usto, namjera joj je podići sav novac s bankovnog računa pri čemu zatraži Jimmyjevu pomoć...

Američki kazališni redatelj Peter Masterson debitirao je na filmu 1985. izvrsno ocijenjenom dramom Putovanje u Bountiful za koju je glavna glumica Geraldine Page osvojila Oscara. Masterson je nastavio snimati i za veliki i za mali ekran (Full Moon in Blue Water, Lily Dale), a zasad mu je pretposljednji film u karijeri drama s elementima trilera Lost Junction. Snimljen 2003. film je redateljev prepoznatljiv rad o provincijskoj sredini slikovitih likova u kojem se isprepleću duh američkog Juga, životne nedoumice glavnih (anti)junaka apostrofirane u naslovu te istančan osjećaj za kolorit i ritam. 

Kombinirajući dramu, triler i ljubavnu priču, redatelj Masterson ponovno dokazuje svoj iznimni talent u radu s glumcima te su vodeća odlika filma uvjerljivi glumački nastupi, u prvom redu središnjeg para. Njega čine filmska i televizijska zvijezda Neve Campbell (serijal Vrisak, TV serija Party for Five) kao istodobno krhka i odlučna Missy i Billy Burke (Paukova zavjera, TV serija 24) u ulozi njezinog pomagača Jimmyja McGeeja. U ostalim su ulogama Jake Busey (Identitet, Državni neprijatelj) kao Jimmyjev prijatelj Matt i Charles Powell (The Intruder, Screamers) kao Missin dečko Porter.

 


Komentari (0)

Foto