Žablje proročanstvo (2003)

LA PROPHÉTIE DES GRENOUILLES (Originalni naziv)

animirani obiteljski

Priča o neočekivanom potopu od kojega će se spasiti jedna obitelj i sve životinje

 
Režija: Jacques-Rémy Girerd
Scenarij: Jacques-Remy Girerd, Antoine Lanciaux
Uloge: Michel Piccoli (djed Ferdinand), Kevin Hervé (Tom), Colin Girerd (Lili), ...

Filmografija

"La prophétie des grenouilles" izvrstan je crtani film, majstorskog crteža, sa zanimljivom pričom o neočekivanom potopu od kojega će se spasiti jedna obitelj i sve životinje. Dodatni šarm filmu daje glas Michela Piccolija koji glumi i pjeva kao djed Ferdinand, a u filmu svira Bugarski simfonijski orkestar.

Djed Ferdinand ima unuka Toma, Tom ima najbolju prijateljicu Lili, svi zajedno imaju Juliette koja se o njima brine. Žive na brijegu s kojega mogu vidjeti cijelu dolinu i bili bi potpuno sretni kad bi Lili znala gdje su joj roditelji. Jednoga dana jedna žaba najavi Tomu i Lili da dolazi velika katastrofa i da će cijeli svijet biti potopljen. I uistinu, nebo se uskoro smrači i namršti i počne strašno nevrijeme. Kiša je padala dugo, dugo, sve dok nije potopila cijelu dolinu. Jedino je kuća djeda Ferdinanda ostala na suhom, a u kući, osim ljudi, sve životinje iz okoline. Iako sretni što su živi, ipak su uskoro počeli jadikovati zbog gladi, a jedino čega u kući ima su krumpiri...

Crtani film "La prophétie des grenouilles" režirao je Jacques-Remy Girerd, poznati autor animiranih filmova i osnivač današnjeg studija Folimage Valence Production, jednog od najvažnijih studija za aniimaciju u Francuskoj. U svojoj filmografiji Girerd ima niz izvrsnih animiranih filmova (Le moine et le poisson, L'enfant au grelot), za koje je osvajao najuglednije europske i svjetske nagrade (BAFTA, Cartoon d'or), a "La prophétie des grenouilles" je do sada njegov najnagrađivaniji: osvojio je Kristalnog medvjeda u Berlinu, Zlatnu kozu u Poznanu, Grand Prix na festivalu animiranog filma u Ottawi, nagradu odraslog žirija na festivalu u Chicagu. Koscenarist mu je bio njegov dugogodišnji suradnik Antoine Lanciaux. Najnoviji im je zajednički film "Mia et le migou", za koji su nominirani za Europsku filmsku nagradu za najbolji animirani film.


Komentari (1)

Foto