Mjesec 44 (1990)

MOON 44 (Originalni naziv)

akcija triler sf

2038. Korporacije koje upravljaju svijetom pretražuju svemir u potrazi za energentima

 
Režija: Roland Emmerich
Scenarij: Oliver Eberle, Dean Heyde, P. J. Mitchell, ...
Uloge: Michael Paré, Lisa Eichhorn, Dean Devlin, Brian Thompson, Malcolm McDowell

Filmografija

"Moon 44" posljednje je ostvarenje koje je jedan od najuspješnijih holivudskih redatelja posljednjih petnaestak godina Roland Emmerich režirao u domovini. Nakon uspjeha ovoga filma Emmerich je u Americi režirao velike hitove poput "Univerzalnog vojnika", "Zvjezdanih vrata", "Dana nezavisnosti", "Godzille" i "Dan poslije sutra". "Moon 44" skromnije je produciran u odnosu na spomenute hitove, no iz njega se itekako daju iščitati brojne Emmerichove redateljske vrline poput velikog pripovjedačkog talenta, maštovitog oblikovanja akcijskih prizora i vještog profiliranja likova kroz akciju.

Godina je 2038. Zemlja ja davno ostala bez izvora energije. Goleme korporacije koje upravljaju svijetom pretražuju svemir u potrazi za energentima. Agent jedne takve korporacije Felix Stone (M. Paré) razočaran je poslom te bi se želio povući i posvetiti literaturi. Šefovi mu obećaju mirovinu, obavi li za njih još jedan posao: istragu oko krađa njihovih svemirskih brodova na planetu Moon 44. Felix se stoga ubaci kao tajni agent među zatvorenike, od kojih se regrutiraju piloti za opasne misije, pokušavajući otkriti o čemu se zapravo radi...

Film "Moon 44" ključan je u Emmerichovoj karijeri i zbog toga jer se na snimanju zbližio s kasnijim glavnim suradnikom Deanom Devlinom, tada glumcem, a kasnije producentom i koscenaristom većine Emmerichovih filmova. Unutar glumačke ekipe angažirane na filmu "Moon 44" svakako vrijedi izdvojiti karizmatičnog glumca Michaela Paréa (Vatrene ulice) čija je karijera danas nažalost gotovo mrtva, i glasovitog Malcolma McDowella, junaka kultnog Kubrickova filma "Paklena naranča".


Komentari (0)

Foto