Prljavi posao (1998)

DIRTY WORK (Originalni naziv)

komedija

Dvojica nesposobnjakovića osnuju tvrtku koja se bavi osvećivanjem za druge ljude

 
Režija: Bob Saget
Scenarij: Frank Sebastiano, Norm MacDonald
Uloge: Fred Wolf, Norm MacDonald, Artie Lange, Chevy Chase, Don Rickles, ...

Filmografija

Prava je šteta što je uslijed unutarnjih sukoba i neslaganja u producentskoj kompaniji film "Prljavi posao", koji je režirao slavni Bob Saget, ostao zanemaren i slabo promoviran, pa ga se danas malo tko sjeća. Šteta, zato što je riječ o prvoklasnoj komediji, koja ponekad neslani humor fantastično ubacuje u priču o prijateljima koji će napraviti sve kako bi spasili oca jednog od njih.

Nakon što je ostao bez svoga čak četrnaestoga posla u periodu od samo tri mjeseca, zbog čega ga je ostavila i djevojka, Mitch Weaver (Norm MacDonald) seli se kod svoga najboljeg prijatelja Sama McKenne (Artie Lange) i njegova oca Popsa (Jack Warden). Vrlo uskoro, Pops pretrpi srčani udar, no šanse za presađivanje srce vrlo su male. Naime, doktor Farthing (Chevy Chase), inače ovisnik o kockanju, traži čak 50 tisuća dolara kako bi Popsa na listi čekanja za transplantaciju pomakao prema vrhu! Kako bi sakupili novac, Mitch i Sam osnivaju vlastitu tvrtku Prljavi posao, koja se bavi osvećivanjem za druge ljude - želite li se nekome kvalitetno osvetiti, samo im se javite!

Izdanak kultne škole humora emisije Saturday Night Live, "Prljavi posao" svakako se može mjeriti i sa mnogim tržišno uspjelijim žanrovskim srodnicima. U ovome zagubljenom dragulju nezaboravne su uloge odradili kod nas manje poznati komičari Norm MacDonald i Artie Lange, dok kao jedan od njihovih neprijatelja briljira uvijek maestralni Chevy Chase.

 


Komentari (0)

Foto