Alvin i vjeverice (2007)

ALVIN AND THE CHIPMUNKS (Originalni naziv)

komedija drama glazba obiteljski fantastika

Tri raspjevane vjeverice udružuju snage s neuspješnim skladateljem

 
Režija: Tim Hill
Scenarij: Will McRobb, Jon Vitti
Uloge: Jason Lee, David Cross, Cameron Richardson, Jane Lynch, Justin Long

Filmografija

"Alvin and the Chipmunks", globalni fenomen za razne naraštaje obožavatelja, postaje igrani/kompjutorski generirani filmski događaj s modernim komičarkskim senzibilitetom. Skladatelj Dave Seville pretvara raspjevane sjevernoameričke vjeverice Alvina, Simona i Theodorea u pop senzacije – dok pomahnitali trio razara Daveov dom, uništava mu karijeru i okreće njegov nekad uredan život, naglavce.

Na početku priče upoznajemo tri sjevernoameričke vjeverice, Alvina, Simona i Theodorea, koji promatraju kako njihov dom siječe Tvrtka za božićna drvca. Dečki su još unutra kad je drvo poslano u predvorje prestižne tvrtke Jett Records, koju predvodi lukavi i prepredeni šef po imenu Ian Hawk (David Cross), u središtu Los Angelesa. Ian je bivši cimer s faksa Davea Sevillea (Jason Lee), glazbenika i tekstopisca kojeg je napustila sreća, ali koji se nikad nije prestao nadati da će ostvariti uspješnu karijeru svojim neobičnim glazbenim senzibilitetima.
Kad Dave ode u Jett Records kako bi prezentirao Ianu novu pjesmu, nepristojno ga izbacuju iz ureda. Uzimjaući košaru kolačića za utjehu, prolazi pokraj božićnog drvca koje postavljaju u predvorju. Vjeverice, koje su nanjušile ukusne kolačiće, uskoče u košaru bez Daveova znanja, koji ih nesvjesno odnosi u svoj stan gdje se vjeverice potajice sasvim ugodno smještaju.Prije nego što stignete reći "Alviiiiiin!!!", vjeverice pomahnitaju, pretvarajući svoju novu gajbu u mjesto katastrofe.
Iskusni redatelj Tim Hill iza sebe ima nekolicinu velikih animiranih hitova poput "Garfield: A Tale of two kitties", "Muppets from space", kao i prepoznatljivi autorski pečat u "SpužviBobu Skockanom", stoga ne čudi što je na njega pao izbor za filmaša glazbene obiteljske komedije, hibrida kompjutorske animacije i klasičnog filma, "Alvin i vjeverice". Producent i glazbenik Ross Bagdasarian Jr. davne 1958. kreirao je animiranu glazbenu grupu Alvin and the Chipmunks, koja se sastoji od tri člana, nestašnog Alvina, intelektualca Simona te punašnog i povodljivog Theodora.
Od tada su animirane vjeverice doživjele nebrojeno reinkarnacija kroz animirane serije, a jedna on posljednjih je upravo večerašnji film, koji se pokazao velikim hitom pa je nakon dvije godine uslijedio i drugi dio "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel", a ove godine još jedan nastavak, koji bi mogao rezultirati prvom 3D avanturom vjeverica. Duhovita komedija namijenjena je čitav obitelji - najmlađima, koji će se, ukoliko još nisu upoznali živahne vjeverice, u njih zaljubiti na prvi pogled, te njihovim roditeljima koje će podsjetiti na mlađe dana i poznate hitove u obradi Chipmunksa , poput "Only you", "Funkytown" te Bagdasarianove originale "Witch Doctor" i The Chimmunk song". Glavne uloge pripale su Jasonu Leeju ("Zovem se Earl") zatim fantastičnom Davidu Crossu ("Arrested Development", "The Incresingly Poor Decisions of Todd Margaret") te animiranim junacima kojima su glasove podarili Justin Long, Matthew Gray Gubler i Jesse McCartney.

Komentari (1)

Foto