Moj tjelohranitelj (1980)

MY BODYGUARD (Originalni naziv)

komedija drama obiteljski

Mladić unajmljuje najopakijeg učenika kako bi ga obranio od školskih huligana

 
Režija: Tony Bill
Scenarij: Alan Ormsby
Uloge: Chris Makepeace, Adam Baldwin, Matt Dillon, Paul Quandt, Hank Salas, ...

Filmografija

Jedan od najboljih tinejdžerskih filmova osamdesetih godina prošlog stoljeća, "Moj tjelohranitelj“ redatelja Tonyja Billa uspio je upravo u onome u čemu mnogi žanrovski srodnici nisu – a to je toliko uvjerljivo prikazivanje srednjoškolskih problema da mu ništa ne mogu prigovoriti ni srednjoškolci sami. Postigao je ne pokušavajući tinejdžerima docirati kako se valja ponašati, nego precizno proučavajući njihove živote i prepreke s kojima se suočavaju, makar se one odraslima činile bezazlenima.

Clifford Peache (Chris Makepeace) je novi klinac u srednjoj školi Lake View, čijim pokušajima da se uklopi u novo društvo nikako ne pomaže činjenica što je uvrijedio školskog nasilnika Moodyja (Matt Dillon), vođu skupine problematičnih klinaca koji od ostalih iznuđuju novac za užinu. Ova se banda pretvara kako učenike štiti od tajanstvenog Lindermana (Adam Baldwin), kojega prati glasina kako je potpuno hladnokrvno ubio rođenog brata. Kako bi se zaštitio, Clifford unajmljuje Lindermana kao svoga tjelohranitelja. Kada Moody povisi uloge, Linderman će morati odlučiti isplati li mu se boriti se za ono u što vjeruje, makar mu problematičan imidž može samo naštetiti.

Nominalni glavni lik ovog filma je klinac kojega glumi Chris Makepeace, njegov središnji sukob onaj je likova koje portretiraju slavni Adam Baldwin i Matt Dillon, tada tek na počecima svojih bogatih karijera.

 


Komentari (0)

Foto