Božićna pljačka (2007)

Christmas Caper (Originalni naziv)

komedija drama obiteljski

Mrzovoljna kradljivica uz pomoć blagdanskog okružja spozna prave vrijednosti života

 
Režija: David Winkler
Scenarij: April Blair
Uloge: Shannen Doherty, Ty Olsson, Conrad Coates, Stefanie von Pfetten, ...

Filmografija

Dolaskom u svoj rodni grad nepopravljiva kradljivica primorana čuvati nećakinju i nećaka dok im roditelji ne stignu kući za Božić. Dok ih čuva ona većinu vremena nastoji smisliti kako izravnati račune sa svojim partnerom Cliveom (Conrad Coates). Čuvajući svoje nećake mrzovoljna kradljivica polako uz pomoć blagdanskog okružja počne shvaćati prave vrijednosti.

Savannah (S. Salomaa) i Brian Cooper (D. Lewos) krenuli su na turističko putovanje nešto prije Božića. Planirali su za Božić biti kod kuće, kako bi blagdane, kao i svake godine, proveli sa svojom djecom, Parkerom (J. Hayden) i Annie (N. Calis). Međutim, tropska oluja omela je njihov povratak, dadilja ne može ostati s djecom dulje nego što je planirano, a ni jedan prijatelj, rođak i susjed ne mogu prihvatiti djecu za blagdane. Kad više nemaju drugog izlaza, Savannah u pomoć zove svoju mlađu sestru Cate (S. Doherty), crnu ovcu u obitelji, djevojku koja je rano otišla od kuće i najčešće živi izvan zakona. Specijalnost su joj krađe, nepoštivanje autoriteta i prezir prema svim malograđanskim vrijednostima, među kojima je i proslava Božića. Nećaci je nimalo ne zanimaju, ali joj je policija za petama zbog krađe dijamanta zvanog Kleopatrino oko...
Ova simpatična komedija pripada svojevrsnom podžanru takozvanih grinch-komedija, koje su dobile ime po Grinchu, slavnom liku koji je smislio pisac i crtač stripa, Dr Seuss, glavnom junaku njegove knjige za djecu Kako je Grinch ukrao Božić, iz 1957. godine.

Komentari (1)

Foto