Vuk (2008)

Varg (Originalni naziv)

drama

Podijeljena obitelj još više se razdvaja zbog neobičnog zločina

 
Režija: Daniel Alfredson
Scenarij: Kerstin Ekman
Uloge: Peter Stormare, Robin Lundberg, Rolf Degerlund, Marie Delleskog

Filmografija

Klements i njegov nećak Nejla vode malo stado sobova u divljem, veličanstvenom krajobrazu na granici između Norveške i Švedske. Klements je samotnjak koji pokušava očuvati tradicionalni način života. Nejla želi živjeti poput svoga strica, no njegova majka i pritisci modernog društva rade protiv njegova sna. Kad Klementsovo i Nejlino stado bude napadnuto, njihov je krhki svijet potresen. U očaju, oni uzimaju zakon u svoje ruke.

Klements Klementsen (Stormare) živi u divljini uz sjevernu granicu koja razdvaja Švedsku i Norvešku. Divlji vukovi nekad su se često viđali u ovoj regiji, no desetljeća nereguliranog lova toliko su smanjila njihov broj da su oni postali ugrožena vrsta i ubiti vuka sad je zločin koji se kažnjava i do četiri godine iza rešetaka. Kao i njegovi preci, Klementse zarađuje za život brinući se o sobovima, uglavnom sam, s povremenom pomoći Nejle (Lundberg), svog nećaka tinejdžera čije zanimanje za tu stranu obitelji ne dijele i njegovi roditelji (Delleskog i Degerlund).

Vukovi napadaju Klementsove sobove i kad Nejla vidi jednoga u akciji, ubija ga udarcem sjekire u glavu. Znajući kako su kazne oštre, Klements preuzima odgovornost za zločin, no njegov naizgled nesebičan čin povlači za sobom nesretne posljedice za Nejlu i njegovu obitelj.


Komentari (0)

Foto