Izgubljeno blago Grand Canyona (2008)

The Lost Treasure of the Grand Canyon (Originalni naziv)

horror avantura fantastika

U potrazi za ocem arheologom istraživačica se susreće sa stravičnim bogom smrti

 
Režija: Farhad Mann
Scenarij: Clay Carmouche
Uloge: Michael Shanks, Shannen Doherty, JR Bourne, Toby Berner, Heather Doerksen...

Filmografija

Odlična kombinacija avanturističkog filma i horora, napravljena prema uzoru na pustolovine legendarnog Indiane Jonesa, "Izgubljeno blago Grand Canyona" redatelja Farhada Manna ujedno je i jedan od najčvršćih dokaza u prilog tezi kako za zabavan, napet i uvjerljiv film nisu ni najmanje nužne velike količine uloženog novca, koliko kvalitetna ideja i tim koji ju je spreman i sposoban realizirati.

Na samom početku dvadesetog stoljeća, istraživačka ekipa instituta Smithsonian, na čelu s uglednim arheologom Samuelom Jordanom (Duncan Fraser), nalazi se duboko u Grand Canyonu u misiji potrage za mitskim izgubljenim aztečkim gradom. Kako od njih ne dolaze nikakve vijesti, Jordanova kći Susan (Shannen Doherty) okuplja novi tim i kreće u potragu za svojim ocem. Čini se kako su Jordan i njegova ekipa naišli na ostatke drevnog naroda, ratoborne Azteke koji pridošlice ipak ne dočekuju raširenih ruku, nego isukanih mačeva. Međutim, Susan će vrlo brzo shvatiti kako su drevni ratnici tek najmanja od svih opasnosti koje im prijete, a kojima upravlja stravični bog smrti kojemu Azteci, da bi ga udobrovoljili, prinose ljudske žrtve.
Iako je tema izgubljenog naroda koji još uvijek živi po drevnim običajima često obrađivana, malo kada je bila ovako opipljiva, pa se i opasni Azteci i njihovo zastrašujuće božanstvo doživljavaju kao stvarni. Atraktivne lokacije na kojima je film snimljen doprinose osjećaju monumentalnosti i svjedoče tome kako čovjek doista jest uvijek manji od prirode. U uigranoj i kompaktnoj glumačkoj ekipi posebno je zadovoljstvo vidjeti nezaboravnu Brendu, Shannen Doherty.

Komentari (1)

Foto