Škola za frajere (2006)

SCHOOL FOR SCOUNDRELS (Originalni naziv)

komedija

Sramežljivi mladić upiše se na poseban tečaj za stjecanje samopouzdanja

 
Režija: Tod Phillips
Scenarij: Tod Phillips, Scot Armstrong
Uloge: Billy Bob Thornton, Jon Heder, Jacinda Barrett, Michael Clarke Duncan, ...

Filmografija

"Škola za frajere" vrlo je zabavna komedija prepuna duhovitih dosjetki, zbunjujućih prizora i simpatičnih dijaloga. Priča je to o zbunjenom mladiću kojemu tečaj u školi jačanja samopuozdanja potpuno promijeni osobnost, a time i život.

Roger (J. Heder) je potpuno zbunjeni i prestrašeni radnik na parkiralištu iz New Yorka čije su misli zaokupljene svime i svačim, a pogotovo djevojkom Amandom (J. Barrett) kojoj se boji prići. Ne bi li podigao samopouzdanje, upisuje tajni tečaj koji vode bizarni Dr. P. (B. B. Thornton) i njegov asistent Lesher (M. Clarke Duncan). Njih dvojica koriste sve moguće, pa i opasne metode da ohrabre svoje polaznike. Tijekom obuke, u okruženju prepunom neprilagođenih čudaka, Roger će shvatiti da i sam ima nekakve potencijale: potpuno će se promijeniti, osloboditi i postati omiljen u grupi, a također i smoći snage da se približi Amandi. Izgleda da mu se tek tada otvorio krug novih problema: naime, Dr. P. mrzi popularne učenike...

Uz dobro razrađeni glavni lik, film predstavlja i vrlo duhovitu satiru na neke izmišljotine američkoga podrijetla poput škole za jačanje samopouzdanja, te jačanja vlastite osobnosti, a koju jedino može ojačati profesor super-junak. Film je režirao poznati redatelj komedija Todd Phillips (redatelj filma Starsky & Hutch, te jedan od scenarista Borata), koji je povjerio glavne uloge slavnome B. B. Thorntonu (Sling Blade, Monster's Ball) i J. Hederu.


Komentari (0)

Foto