Arthur i Maltazardova osveta (2009)

Arthur et la vengeance de Maltazard (Originalni naziv)

animirani obiteljski fantastika

Hrabri Arthur vraća se u svijet Minimoya

 
Režija: Luc Besson
Scenarij: Luc Besson, Céline Garcia
Uloge: Freddie Highmore, Mia Farrow, Penny Balfour

Filmografija

Redatelj, producent i scenarist Luc Besson, našoj publici odavno poznat po hitovima Veliko plavetnilo, Leon i Peti element, 2006. godine predstavio je svoj novi projekt – prekrasan animirani film Arthur u zemlji Minimoya. Ovog prosinca Arthur se vraća u svojoj novoj avanturi po nazivom "Arthur i Maltazardova osveta"!

Školski praznici su u tijeku, a Arthur (Freddie Highmore, glas Veno Parašilovac) ih provodi kod bake i djeda. I baš kada je krenuo vidjeti svoje male prijatelje, njegov otac u strahu od pčela odluči da se sin vrati kući prije vremena. No kada pauk na zrnu riže donese poruku Arthuru od Minimoya, on odluči ostati. Poruka u pomoć stiže od princeze Selenije (glas Marija Škaričić), koja je u opasnosti od zlog bivšeg vladara podzemlja Maltazarda (glas Siniša Popović).
Prema dječjoj knjizi koju je napisao, kultni francuski filmaš Luc Besson, iako je najavljivao da će Arthur u zemlji Minimoya“ biti njegova zadnja filmska avantura, odlučio je snimiti još dva nastavka o Arthuru i njegovim minijaturnim prijateljima te njihovom podzemnom svijetu.

"Arthur i Maltzardova osveta“ je zapravo drugi dio trilogije, koji se pojavio u kinima 3 godine nakon prvog dijela, dok je treći uslijedio svega nekoliko mjeseci nakon drugog te je zapravo nastavak priče istog nastavka. Film je snimljen u francuskoj i engleskoj audio verziji, a zanimljivo je da je Besson i ovoga puta svojim animiranim likovima odučio dati glasove pop/rock/hip hop glazbenika. Pa je tako tu Mylène Farmer (Selania u francuskoj verziji), Lou Reed (Maltazard u engleskoj verziji), Snoop Dogg, Will I Am i Stasy Ferguson iz "Black Eyed Peasa“. Freddie Highmore, Mia Farrow, Penny Balfour ponavljaju uloge iz prvog dijela u ovom jedinstvenoj spoju igranog filma i 3D animacije, koji će vam zauvijek ostati u pamćenju.

U hrvatskoj sinkroniziranoj verziji, koju ćemo gledati, glasove malim bićima posudili su Veno Parašilovac, Marija Škaričić, Siniša Popović, Natalija Đorđević, Jimmi Jurčec i drugi.


Komentari (1)

Foto