Ludilo predgrađa (2004)

SUBURBAN MADNESS (Originalni naziv)

drama

Istinita priča o uspješnoj ortodontici koja je autom pregazila svog muža preljubnika

 
Režija: Robert Dornhelm
Scenarij: Skip Hollandsworth, Kimberlee Reed
Uloge: Sela Ward, Brett Cullen, Elizabeth Pena, Rheagan Wallace, Kate Greenhouse

Filmografija

Temeljena na istinitoj priči o Clari Harris, koja je 2002. godine u Houstonu svoga muža preljubnika ubila nekoliko ga puta pregazivši automobilom, televizijska drama redatelja Roberta Dornholma detaljna je studija lica i naličja američkog sna o savršenom životu, kao i erozije površinske obiteljske idile. Dornholm je sklon povremenim komičnim predasima, samo kako bi gledatelja malo zatim šokirao eksplicitnim scenama preljubništva.

Clara (Elizabeth Peña) i David Harris (Brett Cullen) su uspješni ortodonti čija privatna ordinacija za klijente ima gotovo sve imućnije sugrađane, roditelji slatkih i simpatičnih blizanaca koji obožavaju crtane filmove. Sliku vesele obitelji upotpunjuje Davidova kći iz prethodnog braka, Amy (Rheagan Wallace), koja se upravo vratila kući s fakulteta. Međutim, nakon što zaposli pomalo smotanu i nedavno razvedenu Lisu (Kate Greenhouse), David se u nju i zaljubljuje, i preljubnička veza počinje. S obzirom da se ne može oteti sumnjama, Clara zapošljava privatnu detektivku Bobbi Bochu (Sela Ward).

Uvjerljivost ovakvog tipa filma ponajviše ovisi o glumačkim rolama, i "Ludilo predgrađa" upravo na tom polju posjeduje svoje najjače adute, među kojima se ističe Elizabeth Peña kao povrijeđena ali neslomljena žena.


Komentari (0)

Foto