Svadba u bijeloj noći (2008)

Brudguminn (Originalni naziv)

drama

Jonovo vjenčanje pretvori se u pravu noćnu moru

 
Režija: Baltasar Kormákur
Scenarij: Baltasar Kormákur, Ólafur Egilsson
Uloge: Hilmir Snar Gu?nason, Margrét Vilhjálmsdóttir, Laufey Elíasdóttir, ...

Filmografija

Jon, srednjovječni profesor, ženi se po drugi put, no ovaj put mladom ženom, dvostruko mlađom od sebe. Postoje oni koji se protive tom braku, među kojima su i njegovi budući punac i punica. Kada gosti počnu stizati na otok gdje se treba održati vjenčanje, mladoženja se počinje premišljati. Počinje razmišljati kako je bilo prije godinu dana, kada se s prvom ženom doselio na otok.

Jon, srednjovječni profesor, sutra se treba po drugi put oženiti, no ovaj put svojom bivšom studenticom, koja je dvostruko mlađa od njega. No sve ne teče onako kako je zamislio. Prvi je problem njegova čangrizava buduća punica koja se žestoko protivi tomu braku i koja zahtijeva da Jon prije bračne noći vrati pozajmicu. Drugi problem leži u tome što njegovi snovi da izgradi golf terene na malom otoku Flateyju, na kojemu žive, ne teku prema planu.

Treći je problem njegov ekstremno pijani kum koji se raskalašio, dok zadnji problem predstavlja neprestana prisutnost njegove osjetljive prve supruge, koja prati svaki njegov korak…


Komentari (0)

Foto