Sve za lovu (2005)

Two for the Money (Originalni naziv)

triler drama sport

Priča o pohlepnom i adrenalinom nabijenom svijetu kockanja s visokim i rizičnim ulozima

 
Režija: D.J. Caruso
Scenarij: Dan Gilroy
Uloge: Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo, Armand Assante, Jeremy Piven, ...

Filmografija

Brandonovi snovi su se napokon ostvarili. Dugo priželjkivani san o uspjehu, novcu i statusu napokon mu se ostvario. Postao je veliki igrač pod okriljem Waltera Abramsa, šefa najveće agencije za sportsko savjetovanje u zemlji. Njegov uspon je bio munjevit čime je izazivao zavist kolega. Sve je išlo po planu dok jednoga dan nije zakazao tamo gdje je najmanje trebao.

Za Brandona (M. McConaughey) je baseball od ranog djetinjstva imao posebno značenje. Zbog toga što je bio darovit kao dječak, zaradio je očevu pozornost i divljenje, a to je postalo još važnije kad ih je otac napustio. Brandon je tada imao deset godina. Kao student, bio je jedan od najboljih igrača, no ozljeda na terenu prekinula je njegovu sportsku karijeru. Nakon oporavka Brandon je počeo raditi kao "sportski savjetnik", tj. onaj koji predviđa sportske rezultate i sugerira onima koji se klade na što trebaju uložiti novac. Njegov ugled iz Vegasa se proširio do New Yorka. Kad je stigao poziv najmoćnijeg njujorškog sportskog savjetnika, Waltera Abramsa (A. Pacino), Brandon nije mogao odbiti primamljivu ponudu i poslovni izazov...
Ovu napetu i uzbudljivu dramu režirao je Daniel John Caruso Jr. (Paranoja, Eagle Eye, Ja sam broj četiri), prema scenariju Dana Gilroya. I režija i scenarij i troje briljantnih glavnih glumaca daju takav tempo filmu da ga od početka do kraja treba pratiti s punom koncentracijom, nijedan kadar, scena ili dijalog nisu slučajni ni nevažni.

Komentari (3)

Foto