Maskirani mafijaši (2007)

Le Dernier Gang (Aka. Masked Mobsters) (Originalni naziv)

kriminalistički

Neuhvatljivi pljačkaši banaka postanu medijska senzacija

 
Režija: Ariel Zeitoun
Scenarij: Daniel Saint-Hamont, Laurence Siari
Uloge: Vincent Elbaz, Gilles Lellouche, Sami Bouajila, Clémence Poésy, Pascal Elbé

Filmografija

Nijedna pariška banka nije sigurna kada je riječ o Simonu i njegovoj bandi. Napredovali su od skromnih džepara do zadivljujućeg niza pljački koje su postale legendarne za medije i zbunjujuće za vlasti. Stalno bježanje od policije počinje ostavljati traga na nekoć nerazdvojnu družinu, dok oni pokušavaju umaknuti upornom detektivu Milanu, koji neće ni pred čim prezati da ih privede pravdi.

Od sitnih krađa na klupama Bellevillea do eksponiranih pljački velikih pariških banaka, ovo je spektakularan uspon Simona (Vincent Elbaz) i njegove bande. Oni su sposobni isprazniti niz sefova pred nosom policije koju zbunjuje mirna drskost skupine. No koliko dugo će nerazdvojna banda uspijevati izbjeći krvoproliće, podnijeti dosadu bijega i boravka u tropima te imati ljubavni život, istovremeno igrajući se skrivača s policijom?

To je posebno težak zadatak, u kojem se moraju natjecati s Milanom (Gilles Lellouche), policajcem koji ih je odlučio pokoriti još od njihovih prvih kriminalnih djela u kvartu. Opsjednut Simonovom bandom, Milanov je jedini cilj uhvatiti vođu.


Komentari (0)

Foto