Izgubljena djevojčica (1988)

LITTLE GIRL LOST (Originalni naziv)

drama obiteljski

Istinita priča o posvojenoj djevojčici koju biološki otac seksualno zlostavlja

 
Režija: Sharron Miller
Scenarij: Angela Shelley, C. Scott Alsop
Uloge: Marie Martin, Tess Harper, Frederic Forrest, Patricia Kalember, ...

Filmografija

Film je inspiriran na istinitoj priči. Clara (Tess Harper) i Tim Brady (Frederic Forrest) su dvoje supružnika koji sm posvojili malnu djevojčicu Tellu (Marie Martin). No odlukom socjalne službe oni odluče poslati Tellu natrag k njenom biološkom ocu. Dodatni šok za Bradyjeve je taj što je ona zlostavljao Tellu. Obitelj Brady će učiniti sve kako bi vratili natrag malenu Tellu.

Tella (M. Martin) ima pet godina. Kad je imala godinu dana napuštena je i ostavljena socijalnoj skrbi. Usvojili su je Clara (T. Harper) i Tim (F. Forrest) Brady, koji već imaju odraslu kćer. I Clara i Tim vole Tellu i ona voli njih. Okružena je pažnjom. Rasla je kao sretno dijete sve dok se njezin biološki otac nije pojavio kad je Tella imala tri godine i ishodio pravo da Tella dio vremena provodi s njim.Prošle su dvije godine prije nego što su Clara i Tim otkrili da biološki otac seksualno zlostavlja djevojčicu, koja pokazuje znakove ozbiljnih poremećaja i kroničnog straha. Bradyjevi prijavljuju slučaj socijalnoj službi, vjerujući da će lako postići da biološki otac izgubi pravo da viđa kćer. No, prevarili su se: zlostavljač ne samo da nije kažnjem, nego sudac mu sudac dosuđuje potpunu skrb nad djetetom, a adoptivnim roditeljma dosudi zabranu da je viđaju, zbog prevlike skrbi i navodnog "posjedništva".

Bradyjevi angažiraju odvjetnika, ulažu sve što imaju da bi spasili Tellu, čak uspiju zainteresirati i poznatu televizijsku reporetrku, no čini se da je sve uzalud: zakon i birokracija su neumoljivi...

Film je režirao Sharron Miller, redatelj poznat po izvrsnim televizijskim ostvarenjima za koja je osvojio niz nagrada, između ostalih nagradu Emmy za dječju emisiju The Woman Who Willed a Miracle. Miller je očito vješt i u režiranju djece glumaca, pa je simpatična Marie Martin osvojila nagradu Young Artist za najbolju dječju glumicu 88. godine. Film Little Girl Lost bio je nominiran za nagradu Emmy za kameru.


Komentari (0)

Foto