Kupus, krumpir i drugi demoni (2016)

Cabbage, Potatoes and Other Demons/Varză, Cartofi Şi Alţi Demoni / Kohl, Kartoffeln Und Andere Daemonen (Originalni naziv)

dokumentarni

Rumunjsko-njemački dokumentarac o selu sa previše kupusa i krumpira

 
Režija: Serban Georgescu
Scenarij: Serban Georgescu
Uloge: N/A

Filmografija

1 selo, 1000 traktora, 100 000 tona kupusa i krumpira svake godine - koji se jedva prodaju i naposljetku uništavaju. Postoji li ikakvo rješenje?

U rumunjskom selu Lunguletu tisuću poljoprivrednika na traktorima sjedi na 100 000 tona kupusa na mjesnoj tržnici čekajući kupce. Na kraju dana plodove ili prodaju u bescjenje ili ih uništavaju. Zaintrigiran mogućnošću da tonu kupusa kupi za samo dvadeset eura, gradski čovjek Serban odluči godinu dana provesti u selu i obrađivati zemlju kako bi vidio zašto su ti ljudi na mrtvoj točki i postoji li kakav izlaz. Gradonačelnik i neki seljaci imaju ideje i moguća rješenja. No mogu li nadvladati nepovjerenje koje vlada među poljoprivrednicima, strah od kolektivnog gospodarstva i snažan poriv za konkurentnošću? Ovo je satira o aktualnim stvarnostima u europskoj poljoprivredi koju nam pripovijeda sam redatelj. Rumunjsko-njemački dokumentarac s pozicije insajdera i autoironičnim tonom priča priču o selu koje je zapelo između prošlosti i sadašnjosti.

Komentari (0)

Foto