Park Gorongosa - Preporod raja (2015)

Gorongosa Park: Rebirth of Paradise (Originalni naziv)

dokumentarni

Ponovno rođenje afričke divljine kroz oči snimatelja divlje prirode Boba Poolea

 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: N/A

Filmografija

Tijekom posljednje dvije godine, tim redatelja dokumentirao je napore za obnovu parka Gorongosa za 6-satnu seriju koja pruža nenadmašan i dubinski pogled na inspirativni rad spašavanja ovog parka.

Doživite nevjerojatno i inspirativno ponovno rođenje afričke divljine očima snimatelja divlje prirode Boba Poolea, ovjenčanog nagradom Emmy. Rođen je u Americi, odrastao u Africi, a sad kreće na prekrasnu pustolovinu: provest će dvije godine živeći u nacionalnom parku Gorongosa u Mozambiku u južnoj Africi i pridružiti se znanstvenicima i zaštitarima prirode u borbi da se ovaj nekoć legendarni nacionalni park povrati u svoje izvorno divlje stanje. Tkivo života površine četiristo tisuća hektara ovoga raja razderano je tijekom dugoga građanskoga rata. Sada se skupila međunarodna ekipa znanstvenika i ekologa kako bi ga obnovili. To je jedan od najambicioznijih projekata obnavljanja prirode.
Za Poolea to nije običan snimateljski posao. Umjesto da jednostavno stoji iza kamere i snima, upregnuli su ga tako da je postao ključan dio projekta. Pomaže znanstvenicima da obilježe i prate neuhvatljive lavove, protumače ponašanje ljutitih slonova, bore se s golemim krokodilima te da dovezu gomile životinja koje će nadomjestiti one izgubljene u građanskom ratu.

Komentari (0)

Foto