Desperado (1995)

DESPERADO (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Mariachi gitarist sa gitarskim koferom punim oružja krene se osvetiti lokalnom narkobossu

 
Režija: Robert Rodriguez
Scenarij: Robert Rodriguez
Uloge: Antonio Banderas, Salma Hayek, Joaquim de Almeida, Cheech Marin, ...

Filmografija

U svojoj posveti špageti vesternima Sergija Leonea te kombinaciji nastavka i prerade slavljenoga nezavisnog debija "El Mariachi", redatelj Robert Rodriguez pokazao se jednim od najzanimljivijih filmaša koji su se na svjetskoj sceni pojavili tijekom eksplozije nezavisnoga filmskoga stvaralaštva, sredinom devedesetih pokrenutog od Quentina Tarantina. Tarantinovo pokroviteljstvo uvelike je pomoglo Rodriguezu pri prikupljanju novčanih sredstava, što je svojim efektnim redateljskim stilom neprestane akcije i atmosfere vrele pustinje odličnim "Desperadom" i opravdao.

Vratio se kako bi s nekim sredio račune. Bilo s kim. Svakim! Antonio Banderas glavna je zvijezda drugoga nastavka sjajne akcijske trilogije redatelja Roberta Rodrigueza o čovjeku čiji kovčeg za gitaru ne čuva instrument, nego arsenal smrtonosnog oružja namijenjen ubijanju zlikovaca.Bezimeni mariachi glazbenik odjeven u crno pojavljuje se u meksičkome pograničnom gradiću kojim vlada nemilosrdni narkoboss Bucho, koji je u prošlosti ubio glazbenikovu ljubav i ranio ga u ruku kojom svira gitaru. Mariachi je spreman na osvetu, a pomoći će mu prekrasna Carolina, vlasnica mjesne knjižare, koja je dosad surađivala s Buchom. Mirnom gradiću sprema se pravi pokolj jer osveta nikad nije blaga.
Uz sjajnog Antonija Banderasa u naslovnoj ulozi tajanstvenoga gitarista te Salmu Hayek, koja glumi njegovu suradnicu, u filmu se pojavljuje cijeli niz pravih legendi nezavisnog filma kao što su Steve Buscemi, Danny Trejo, Cheech Marin i Joaquim de Almeida, a manju ulogu igra i sam Tarantino.


Komentari (13)

Foto