Četvero za Teksas (1963)

4 FOR TEXAS / FOUR FOR TEXAS (Originalni naziv)

komedija vestern

Kockar i prevarant se udružuju kako bi otvorili kockarnicu i riješili se konkurencije

 
Režija: Robert Aldrich
Scenarij: Teddi Sherman, Robert Aldrich
Uloge: Frank Sinatra, Dean Martin, Anita Ekberg, Ursula Andress, Charles Bronson...

Filmografija

Ugledni filmaš Robert Aldrich pridružio se ovim filmom kao redatelj, koscenarist i producent glasovitom klanu Franka Sinatre. Film je zanimljiv primjer neobavezne, a opet atraktivne zabave, na čijem snimanju su očito svi članovi ekipe uživali. Nesputana naracija duge priče i nepredvidljivih obrata, ležerni glumački nastupi i sjajan dizajn njegovi su glavni aduti.

Zack Thomas (F. Sinatra) i Joe Jarrett (D. Martin) putnici su kočije koju napadnu banditi predvođeni Matsonom (C. Bronson). Njih dvojica odbiju napad, a kad Jarrett shvati da Thomas u kočiji prevozi sto tisuća dolara, opljačka ga. Potom taj novac položi u banku Harveyja Burdena (V. Buono) u teksaškoj luci Galvestonu.

Međutim, Thomas je prestižni galvestonski kockar koji živi na visokoj nozi, a njegova je draga Elya Carlson (A. Ekberg), otmjena dama okružena poslugom koja govori francuski. Zapravo, Thomas i bankar Burden su partneri, no Thomas ne zna da je Burden u vezi s Matsonom te da je naručio napad na kočiju, a upravo naručuje Thomasovo ubojstvo.

 


Komentari (0)

Foto