Odledi se! (2003)

Descongélate! (Originalni naziv)

komedija drama

Film prati ludu pustolovinu otkvačene umjetničke obitelji mladog nezaposlenog glumca

 
Režija: Dunia Ayaso, Félix Sabroso
Scenarij: Dunia Ayaso, Félix Sabroso
Uloge: Pepón Nieto, Candela Pena, Loles León, Rubén Ochandiano, José Ángel Egido...

Filmografija

"Descongelate!" zabavna je crna komedija Dunie Ayaso i Felixa Sabrosa, redateljskog i scenarističkog para s Kanarskih otoka koji su zajedno potpisali nekolliko televizijskih i filmskih uradaka.Film je prepun neobičnih obrata i duhovito prikazanih stereotipnih likova umjetnika, na tragu almodovarovske groteske i njegovoga crnoga humora."Descongelate!" prati ludu pustolovinu otkvačene umjetničke obitelji u kojoj se sve vrti oko Juana, mladoga nezaposlenoga glumca koji će nadrljati u trenutku kad mu se učini da mu se sreća u poslovnom smislu nasmiješila.

Justo Santos (P. Nieto) je kabaretski komičar iz madridske četvrti Lavapies koji ima svoj imitatorski šou u obližnjem noćnom klubu. Jednoga dana ponude mu da odigra glavnu ulogu u filmu koji bi režirao trenutno jako poznati redatelj. On i njegova obitelj u toj ponudi vide mogućnost da izađu iz anonimnosti te da prebrode velike novčane teškoće.

Međutim, njihovi će se snovi rasplinuti u trenutku kada, noć prije potpisivanja ugovora, u toku večere na koju su pozvali redatelja on slučajno umre. Iris (C. Pen~a), Justova ambiciozna supruga, predloži da sakriju njegovo tijelo do trenutka potpisivanja ugovora. Iako se to doima kao jednostavno rješenje problema, sve će se zakomplicirati kada se Berto (R. Ochandiano), Justov brat i Katy (L. Leon), njegova majka, ostarjela zvijezda šoubiznisa, upetljaju u stvar.


Komentari (0)

Foto