Martin i Lewis (2002)

Martin and Lewis (Originalni naziv)

komedija drama biografski

Uspon i pad legendarnog komičarskog dvojca

 
Režija: John Gray
Scenarij: John Gray, Arthur Marx
Uloge: Sean Hayes, Jeremy Northam, Paula Cale, Sarah Manninen, Kate Levering

Filmografija

Tema ovog biografskog filma nevjerojatno je partnerstvo između Deana Martina i Jerryja Lewisa u 50-ima. Film prati njihov zvjezdani uspon kao i raskidanje suradnje zbog osobnih i kreativnih razlika koje su pratile tu skandaloznu slavu i bogatstvo.

Meteorski uspon najuspješnijeg američkog humorističkog dua 20. stoljeća slikovito je dočaran u biografskom filmu „Martin i Lewis“, snimljenom za televiziju. Sean Hayes, zvijezda serije „Will i Grace“, zapanjujuće je odigrao ulogu mladog Jerryja Lewisa, čime je lako nadglumio britanskoga glumca Jeremyja Northama, koji je sposobno, ali flegmatično dočarao Deana Martina. Film se fokusira na razdoblje između 1945. i 1956. godine, tijekom kojeg je obećavajući pjevač u noćnim klubovima Dean Martin počeo surađivati s maničnim „Borscht-belt“ komičarom Jerryjem Lewisom.

Vrtoglavom su brzinom postali uspješni u filmovima i na televiziji te su Martin i Lewis imali nevjerojatan broj obožavatelja, koji možemo usporediti jedino s „beatlesomanijom“ koja je vladala 60-ih godina. No na kraju su slava i bogatstvo uzele svoj danak, što je rezultiralo prekidom prijateljstva i medijski popraćenim raskidom suradnje dvojice zabavljača.


Komentari (0)

Foto