Skrovita mjesta (2006)

Hidden Places (Originalni naziv)

drama romantika

Tajanstveni stranac pružiti će ruku maloj obitelji

 
Režija: Yelena Lanskaya
Scenarij: Robert Tate Miller
Uloge: Sydney Penny, Jason Gedrick, Shirley Jones, Logan Arens, Carlie Westerman

Filmografija

Temeljena na nagrađivanom romanu Lean Austin, “Skrovita mjesta” su inspirativna i dirljiva drama o američkoj obitelji koja pokušava zadržati sve ono do čega im je stalo tijekom razdoblja depresije.

ridesetih godina na selu život je težak kao i u gradu, vladaju siromaštvo i glad. Beskućnici lutaju zemljom. I u obitelji Elize Wyatt (S. Penny), mlade žene koja je rano ostala bez muža, živi se teško, tako teško da i djeca, Luke i Becky, moraju pomagati u polju i ne mogu ići u školu. Kad umre djed Frank, situacija je još teža, Eliza i teta Betty (S. Jones) moraju se snalaziti same. Upravo na dan kad je Frank umro, u selo je stigao beskućnik Gabe (J. Gedrick), kojega šerif zaposli da iskopa grobnu jamu. Teta Betsy, znajući kako bi im muška ruka u polju dobro došla, ponudi mu da kod njih ostane raditi za stan i hranu, što on objeručke prihvati. Iako je isprva protiv toga, i Eliza uviđa da im Gabe može samo pomoći. Vrlo brzo zamijeti da je prljavi i poderani lutalica dobro odgojen čovjek koji se lijepo izražava i ponaša, a kad slučajno pročita i nekoliko redaka iz njegovog dnevnika, otkrije i da lijepo piše: zapis u dnevniku priča je o osamljenom lutalici...
Izvrsna drama Hidden Places snimljena je prema romanu Lynn Adams, a režirala ju je Yelena Lanskaja. Film je osvojio nagradu Carnie za moralnost, a Shirley Jones nominirana je za Emmy za posrednu ulogu i osvojila glumačku nagradu Movie Guidea.

Komentari (0)

Foto