Izvan granica (2001)

OUT OF LINE (Originalni naziv)

akcija triler drama

Atmosferičan triler o bivšem zatvoreniku Henriju i njegovoj skrbnici iz državne službe

 
Režija: Johanna Demetrakas
Scenarij: Johanna Demetrakas
Uloge: Jennifer Beals, Holt McCallany, Michael Moriarty, Christopher Judge, ...

Filmografija

Henri Brulé (H. McCallany) osuđen je na višegodišnju zatvorsku kaznu te mu je izlazak na uvjetnu slobodu nova prilika za bolji život. To ima i svoju cijenu. Henryjev kolega u kaznionici Alfonso James (C. Judge) predloži mu posao čim izađe iz zatvora. To je likvidacija bogataša Johna Stuarta (R. Ravanello), povezanog s Alfonsovim propalim poslovima. Prihvativši ponudu, Henri se pretvara da je uzorni građanin.

Henri Brulé (H. McCallany) osuđen je na višegodišnju zatvorsku kaznu te mu je izlazak na uvjetnu slobodu nova prilika za bolji život. To ima i svoju cijenu. Henryjev kolega u kaznionici Alfonso James (C. Judge) predloži mu posao čim izađe iz zatvora. To je likvidacija bogataša Johna Stuarta (R. Ravanello), povezanog s Alfonsovim propalim poslovima.

Prihvativši ponudu, Henri se pretvara da je uzorni građanin o čemu brine službenica za praćenje bivših zatvorenika Jenny Capitanas (J. Beals). I dok Henri malo-pomalo steže obruč oko buduće žrtve, Jenny se sve više sviđa novi štićenik, ali i ona njemu...

Američka filmašica Johanna Demetrakas najpoznatija je po karijeri montažerke i hvaljenim dokumentarcima (Some Nudity Required, Bus Rider's Union) za koje je primala i priznanja. Stoga je ovaj igrani film iznimka u njezinom stvaralaštvu i trenutačno njezin posljednji realizirani projekt. Napisavši sama scenarij, Johanna Demetrakas režirala je atmosferičan triler o bivšem zatvoreniku Henriju i njegovoj skrbnici iz državne službe Jenny koje poveže romantični odnos.

Spoj ljubavne priče i kriminalističkog zapleta, film u oba segmenta otkriva darovitu autoricu koja je unatoč malim proračunskim sredstvima realizirala naslov koji je moguće uspoređivati s produkcijski znatno ambicioznijim radovima. Najdojmljiviji je dio filma izvrsna gluma središnjeg para "nemogućih" ljubavnika.

To su zvijezda "Flashdancea" J. Beals koja u posljednje vrijeme plijeni pozornost kontroverznom serijom The L Word i H. McCallany koji je podjednako pouzdan i u glavnim i u sporednim ulogama (Tri kralja, Časni ljudi). Njima se pridružuju višestruki dobitnik Emmyja M. Moriarty (James Dean, miniserija Holocaust), zatim C. Judge (serija Stargate SG-1) te W. B. Davis, glavni negativac iz Dosjea X. Film je snimljen na lokacijama u Vancouveru.


Komentari (0)

Foto