Intervju s glumicom (2003)

Interview (Originalni naziv)

drama

Srednjovječni novinar prisiljen je odraditi neželjeni zadatak

 
Režija: Theo van Gogh
Scenarij: Theodor Holman, Hans Teeuwen
Uloge: Katja Schuurman, Pierre Bokma, Theo Maassen, Ellen Ten Damme, Michiel de Jong

Filmografija

Protiv svoje volje, visoko cijenjeni izvjestitelj za vodeće novine mora intervjuirati trenutačno najpoznatiju starletu. Intervju se odvija u krivom smjeru, likovi se sukobljavaju, a napetost među njima poraste do maksimuma. Postavlja se pitanje tko tu koga intervjuira.

Pierre Peters (Pierre Bokma) cijenjeni je novinar koji izvještava za najbolje i najkvalitetnije novine u zemlji. Ima 45 godina te je karijeru stvorio svojim izvještajima iz rata u Bosni. No godine provedene u Bosni, zajedno s dramatičnim događajima u njegovu osobnom životu, ostavile su traga na njemu. Danas, kao vodeći politički izvjestitelj za svoje novine, trebao bi biti na jednome jedinome mjestu: u saboru, gdje raspravljaju o padu vlade. No urednik ga je prevario. Na njegovo veliko razočaranje, dobiva zadatak intervjuirati najpopularniju glumicu u zemlji, dvadesetpetogodišnju Katju (Katja Schuurman).

Katja je velika zvijezda dnevne sapunice na komercijalnoj televiziji te redovito glumi u lošim, ali nevjerojatno uspješnim filmovima. Obožavatelji i žuta štampa je prate danonoćno, tako da nijedan muškarac, koji je pri zdravoj pameti, ne bi odbio provesti večer s njom. Nijedan, osim Pierrea.


Komentari (0)

Foto