Ruby i Quentin (2003)

TAIS-TOI! / RUBY & QUENTIN (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Rubi i Quentin igrom slućaja pobjegnu iz zatvora i započinje njihova urnebesna avantura

 
Režija: Francis Veber
Scenarij: Francis Veber, Serge Frydman
Uloge: Gerard Depardieu, Jean Reno, Andre Dussollier, Richard Berry, ...

Filmografija

Quentin izlđuje sve oko sebe te završi u zatvoru djeleći čeliju sa okorijelim i šutljivim lopovom Rubyem.Nakon nekog vremena Quentin zavoli Rubya.Spletom okolnosti uspiju pobjeći iz zatvora te krenu u zajedničku misiju.Njihovo se prijateljstvo tokom vremena upadajući u razne nevolje toliko učvrstilo da su postali nerazdojni i kada su opet završili u zatvoru.

Quentin (Gerard Depardieu) izluđuje sve oko sebe, završava iza rešetaka gdje dijeli ćeliju s okorjelim lopovom Rubyjem (Jean Reno) koji ni sa kime ne želi progovoriti niti riječ. Prije nego što su ga ulovili, Ruby je uspio sakriti veliku količinu novca ukradenog od Vogela, opasnog kriminalca koji je ubio Rubyjevu ljubavnicu Sandru (Leonor Varela).

Iako ga potpuno ignorira, Quentin svejedno počinje gajiti duboke prijateljske osjećaje za Rubyja i obojica igrom slučaja uspijevaju pobjeći zajedno iz zatvora kada započinju njihove opasne i urnebesne avanture. Rubyjev cilj je ubiti Vogela (Jean-Pierre Malo) kako bi osvetio Sandrinu smrt i uzaludno se pokušava riješiti Quentina za kojega sumnja da je u dosluhu s policijom, čak i kada ga ovaj spasi od Vogelovih suradnika.

U mješavini vodviljske komedije i brzog akcijskog filma, obojica završe u ženskoj odjeći, u igri mačke i miša s Vogelovim snagatorima.Vremenom, njihovo se prijateljstvo učvršćuje u zajedničkim nevoljama, i kada se ponovno nađu iza rešetaka, ništa ih više ne može razdvojiti.


Komentari (0)

Foto