Projekt X (1987)

PROJECT X (Originalni naziv)

komedija triler sf

Mladi vojni regrut otkriva pravu istinu o tajnom vojnom projektu obuke čimpanzi

 
Režija: Jonathan Kaplan
Scenarij: Stanley Weiser, Lawrence Laske
Uloge: Matthew Broderick, Helen Hunt, William Sadler, Johnny Ray McGhee, ...

Filmografija

Samo rijetki znaju o čemu se radi na projektu X. Zabavna, topla obiteljska komedija s elementima znanstvene fantastike, "Projekt X" slavnog redatelja Jonathana Kaplana prije svega će se dopasti onim gledateljima koji uživaju gledati životinje kako rade neuobičajene stvari. Čimpanze koje glume nesretne objekte eksperimenata doista su slatke i neodoljive, pa je sasvim lako usvojiti pouku filma o nužnosti boljeg ophođenja prema životinjama. Mladi Matthew Broderick prepoznatljivo je šarmantan i pomalo zbunjen kao vojnik dobrog srca, te odlično funkcionira u paru s Helen Hunt.

Studentica Teri Macdonald (Helen Hunt) radi na projektu poučavanja simpatične čimpanze Virgila američkome znakovnom jeziku, sve dok joj ne bude oduzeta istraživačka dozvola. Rečeno joj je kako će Virgil biti odveden u zoološki vrt, ali zapravo biva zatočen u vojnoj bazi kako bi bio iskorišten u tajanstvenom projektu.

Mladi vojni regrut Jimmy (Matthew Broderick) zbližava se s Virgilom, te sasvim slučajno otkriva kako čimpanza gotovo potpuno vlada znakovnim jezikom. Kada se sa svojim saznanjem obrati svome nadređenom, doktoru Carrollu (William Sadler), ovaj ga naizgled ignorira, ali se vrlo brzo pokazuje kako u pozadini svega stoje sumnjivi planovi.


Komentari (1)

Foto