Kakvi frajeri! (1991)

HOT SHOTS! (Originalni naziv)

akcija komedija ratni

Vojni pilot sa problemom psihičke stabilnosti predvodi vrlo složenu vojnu akciju

 
Režija: Jim Abrahams
Scenarij: Jim Abrahams, Pat Proft
Uloge: Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino, Lloyd Bridges, Kevin Dunn

Filmografija

Biti pravi frajer nije lako. TreUrnebesna parodija redatelja i ko-scenarista Jima Abrahamsa, "Kakvi frajeri!" su film koji ništa od svoje atraktivnosti i zabave nije izgubio ni dvadesetak godina nakon što je snimljen. S obzirom da filmovi koje u svojim scenama ismijava - "Top Gun", "Ples s vukovima","Prohujalo s vihorom"... - spadaju u klasike, tako su i njegovi otkačeni gegovi uvijek svima razumljivi i prilično aktualni. Kao pomahnitali pilot zatupljenog izraza lica, Charlie Sheen je odradio jednu od svojih, ako ne najboljih, onda zasigurno najpoznatijih uloga.

Nakon incidenta koji je nadređene natjerao da se zapitaju oko njegove psihičke stabilnosti, vrhunski pilot Topper Harley (Charlie Sheen) napušta mornaricu i odlazi živjeti s Indijancima. Međutim, njegove su usluge američkoj vojsci nasušno potrebne, pa se Topper vraća u službu sa zadatkom uništenja nuklearnih pogona Saddama Husseina.
Na nesreću, Topper se nikako ne može natjerati na mirno surađivanje s drugim pilotima, od kojih je jedan zaljubljen u istu ženu kao i on. Stari Topperovi psihički nedostaci polako se počinju ponovno pojavljivati, pa je samo pitanje dana kada će pilot popustiti pod pritiskom.

Komentari (1)

Foto