Manuela i Manuel (2007)

Manuela Y Manuel (Originalni naziv)

komedija

Transrodna kabaretska zabavljačica ponovno mijenja spol kako bi pomogla prijateljici

 
Režija: Raúl Marchand Sánchez
Scenarij: José Ignacio Valenzuela
Uloge: Humberto Busto, Elena Iguina, Marian Pabon, Luz María Rondón, Ineabelle Colón

Filmografija

U ovoj živahnoj mješavini luđačke komedije i melodrame, transvestit, diva noćnih klubova Manuela, odijeva odijelo i kravatu da bi pomogla trudnoj prijateljici. No nije baš tako lako preobraziti se u savršenoga dečka jednom muškarcu koji obožava biti žena.

Manuela (Humberto Busto) rođena je kao muškarac, ali se uvijek osjećala više kao žena i živi kao žena već nekoliko godina. Manuela zarađuje za život pjevajući u noćnom klubu u San Juanu, no u posljednje vrijeme nema baš volje za slavlje zbog prekida s dečkom. Jednog dana posjećuje je dobra prijateljica Coca (Elena Iguina), koja je u panici – upravo je saznala da je trudna, što će razbjesnjeti njezina oca (Emmanuel Sunshine Logrono), nepokolebljivo konzervativnog vojnika.

Coco treba nekoga tko će glumiti njezina zaručnika dok ocu bude priopćavala novosti te moli Manuelu da se vrati u svoju bivšu mušku ulogu i glumi da je otac njezina djeteta.
Unatoč njezinim dubokim zlim slutnjama, Manuela pristaje, no shvati da je neprekidno mijenjanje iz muške u žensku ulogu mnogo teže nego što je očekivala.


Komentari (0)

Foto