nedjelja, 19.05.2024 20:10

Jedno djelo (2017)

Jedno djelo (Originalni naziv)

kultura

Serija od 13 osmominutnih emisija

sez.1 ep.7U performansima Božene Končić Badurine često se skoro ništa ne 'izvodi' i ne 'događa'. Uglavnom je riječ samo o jednostavnom međusobnom promatranju performera i publike. U performansu "Connected" umjetnica je postavila četrdesetak statista da mirno stoje sklopljenih očiju. Posjetitelj se, ušavši sam među njih, našao pred pitanjem o etičnosti vlastita pogleda. Pozicija nadmoćnog pogleda nad nemoćnim i pasivnim drugim, mnogima od posjetitelja bila je vrlo nelagodna. No, dobitak je bio upravo u tome.
 
Režija: Ana Marija Habjan, Evelina Turković
Scenarij: Ana Marija Habjan, Evelina Turković
Uloge:

Filmografija

13 osmominutnih emisija bave se nastankom i značenjem nekoga djela suvremene hrvatske likovne umjetnosti - performansom, instalacijom, slikom, skulpturom ili arhitektonskom realizacijom.

Riječ je o djelima koja se smatraju suvremenim klasicima ili su nastala nedavno, a o njima će govoriti umjetnici i likovni kritičari. Svaka od emisija nudit će odgovor na pitanje što svako pojedino djelo znači u današnjemu trenutku te ga na zanimljiv i razumljiv način pokušati približiti gledateljima. Predstavit ćemo djela Gorana Trbuljaka, Ivana Kožarića, Slavena Tolja, Drage Galića, Dimitrija Bašićevića Mangelosa, Josipa Seissela, Božene Končić Badurine, Ivana Picelja, Vojina Bakića, Marijana Jevšovara i Vlade Kristla.

Komentari (0)

Foto