Pakleni poslovi 2 (2003)

INFERNAL AFFAIRS II / MOU GAAN DOU II: JUNG GIK MOU GAAN (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Prequel u kojem se policajac i mafijaš na početku karijere bore protiv istog neprijatelja

 
Režija: Lau Wai-keung, Alan Mak
Scenarij: Felix Chong, Alan Mak
Uloge: Anthony Wong Chau-Sang, Eric Tsang, Edison Chen, Shawn Yue, Carina Lau, ...

Filmografija

U nastavku trilogije "Pakleni poslovi" riječ je o intrigantnoj i kompleksnoj priči o požrtvovnosti, časti i (ne)mogućnosti življenja dvostrukih identiteta, o slojevitom, izuzetno sugestivnom, prilično tjeskobnom i likovno dojmljivom modernističkom ostvarenju režiranom uistinu maestralno i s mnogo stila.

Novo poglavlje u sagi počinje ubojstvom Kwuna, jednog od vođa trijada i glave obitelji Ngai. Nakon njegove smrti nastupa opći kaos, sve dok vlast nad sukobljenim trijadama ne preuzme Kwunov sin Hau. Hau nije "školovani" kriminalac. On ima ekonomsku pozadinu, ali uspijeva se nametnuti kao vođa i ubrzo stječe dominantan položaj u svijetu trijada. 

U Hong Kongu kojim vladaju dvije strukture, kapitalistička i komunistička. U tom je svijetu policija i mafija uspjela pronaći i zajedničkog neprijatelja u liku izvjesnog mafijaškog bossa. Ming je mladi kriminalac koji pokušava što brže uspjeti u svom svijetu, a Yan je mlada nada s policijske akademije. Obojica su puna želje za dokazivanjem i uspjehom, i obojica će na težak i gorak način otkriti koliko je teško preživljavanje u svijetu dvostrukih agenata na tajnom zadatku.


Komentari (0)

Foto