Ratnici (1994)

WARRIORS (Originalni naziv)

akcija

Neuračunljivi bivši vojnik krene se osvetiti svom zapovjedniku elitnih postrojbi

 
Režija: Shimon Dotan
Scenarij: Alex Epstein, Benjamin Gold
Uloge: Gary Busey, Michael Paré, Wendii Fulford, Catherine MacKenzie, Liz MacRae

Filmografija

Iako ponajprije namijenjen žanrovskim obožavateljima željnima kvalitetne akcijske zabave, "Tajna postrojba" redatelja Shimona Dotana možda i nenamjerno postavlja pitanja o opravdanosti postupaka onih vojnika na kojima se izrazito primjećuje kako u ubijanju uživaju. Spajajući napete akcijske scene s dramskim pod-tekstom sukoba dvojice nekadašnjih prijatelja, ovo je film koji ipak uspijeva nadići svoj status b-filma i pozicionirati se kao kompetentan žanrovski rad. Glavnu ulogu u njemu igra kultni Gary Busey.

Frank Vail (Gary Busey), koji je nekoć bio važan vladin čovjek i vođa tima, ali je završio u pritvoru nakon što je počeo brkati dobro i zlo, bježi iz zatvora kako bi ubio svog bivšeg zapovjednika. Naravno, vlada ga mora spriječiti pa šalje Colina Neala (Michel Paré), kojeg je Frank Vail obučavao, da ga zaustavi po svaku cijenu.

Ne razlikujući se duhom od američkih akcijskih u kojima svojim zakulisnim igrama vlada stvara bezosjećajne ubojice pa joj se to kasnije obije o glavu, nastala je i ova kanadska akcijska drama koju je režirao Shimon Doton. U glavnim ulogama i suprotstavljenim stranama pojavljuju se poznati Gary Busey i Michel Paré, koji su svoj posao obavili sasvim korektno, u rangu reputacije.


Komentari (0)

Foto