Brižni vrtlar (2005)

The Constant Gardener (Originalni naziv)

triler drama

Nakon što njegovu ženu pronađu mrtvu engleski diplomat započinje vlastitu istragu

 
Režija: Fernando Meirelles
Scenarij: John le Carré, Jeffrey Caine
Uloge: Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Hubert Koundé, Danny Huston, Daniele Harford

Filmografija

Justin Quayle (Ralph Fiennes) ne prepušta istragu nadređenim službama nego sam krene u razjašnjavanje ubojstva njegove supruge. U namjeri da spere tračeve o nevjeri sa ženinog imena posveti se istrazi koja ga vodi na tri kontinenta. Koristivši se svojim privilegijama otkriva zavjeru koja seže mnogo dublje nego je mislio.

U udaljenoj regiji sjeverne Kenije aktivistica Tessa Quayle (Rachel Weisz) je pronađena brutalno ubijena. Tessin prijatelj, doktor, je nestao s poprišta nesreće i sve ukazuje na zločin iz strasti. Članovi Britanskog visokog povjerenstva u Nairobiju pretpostavljaju da će Tessin udovac, blagi i neambiciozni kolega Justin Quayle (Ralph Fiennes) stvar prepustiti njima. No ni ne znaju koliko su u krivu.

Progonjen sumnjom i tračevima o navodnoj ženinoj nevjeri , Qualye iznenadi baš sve kada se uputi na riskantno putovanje koje će ga odvesti na tri kontinenta. Koristivši privilegiju pristupa diplomatskim tajnama riskirat će vlastiti život ne bi li razotkrio istinu - zavjeru mnogo opasniju nego li je mogao pretpostaviti.


Komentari (0)

Foto