Sedam i po (2006)

Sedam i po (Originalni naziv)

komedija drama

Komična priča o sedam smrtnih grijeha temeljena na svakodnevnici nekoliko Novobeograđana

 
Režija: Miroslav Momčilović
Scenarij: Miroslav Momčilović
Uloge: Gordan Kičić, Boris Milivojević, Miloš Timotijević, Branko Vidaković, ...

Filmografija

Sedam priča o sedam smrtnih grijeha koje na komičan način opisuju svakodnevnicu Novobeograđana opsjednutih svojim sitnim slabostima i problemima.

U sedam priča "iz kraja", koje povezuje lajt motiv sedam smrtnih grijeha, na komičan način se tretira svakodnevica Novobeograđana opsjednutih svojim sitnim slabostima i vođenih strastima. Gordost, očajanje u ljenosti, zavist, gnjev, srebroljublje, razvratnost i neumjerenost u jelu i piću - to jesu biblijski grijesi, ali u suvremeno doba postaju skoro apsurdni u kontekstu mnogo gorih i većih civilizacijskih problema.
SREBROLjUBLjE: Keboja (Branislav Trifunović) i Radule (Nikola Vujović) su dangube koje žele da kod nogometnog asa Maradone izazovu sažaljenje šaljući mu patetična pisma i video-kasete ne bi li se domogli kruha bez motike, no pohlepa ih odvodi u ludilo. OČAJANjE U LJENOSTI: Simke (Nikola Đuričko) i Konda (Boris Milivojević) su profinjeni lopovi koji mrze čak i penjanje do vrha nebodera kako bi obili bogataški stan.
GNJEV: Tadija (Miloš Timotijević) je bilder na steroidima koji se želi osvetiti za poniženje koje je doživio kao neugledni klinac. RAZVRATNOST: Obrad (Branko Vidaković) i Radoje (Boris Komnenić), političar i inspektor koji se upoznaju putem interneta i dijele istu voajersku strast - vole gledati djevojčice, ali nikada ne prelaze granicu pedofilije. GORDOST: Srđan (Gordan Kičić) i Zorica (Ljubinka Klarić) su bračni par koji pred milijunskim auditorijem kviza iznose svoj "prljav veš" zbog čega gube mogućnost da osvoje milijun dinara.
NEUMERENOST U JELU I PIĆU: Adam (Nenad Jezdić) i Verica (Nataša Marković) rado dolaze na koktele i otvaranja izložbi samo kako bi se dobro najeli i napili, sve dok ne pojedu i izložbeni eksponat od ljudskog sala. ZAVIST: Musa (Miša Samolov) i Banjac (Srđan Miletić), srednjovječne dangube, zavide izbeglici iz Bosne, Buretu (Mladen Nelević), jer se snašao i otvorio pečenjaru.

Komentari (4)

Foto