U zemlji žena (2007)

IN THE LAND OF WOMAN (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Mladi scenarist u depresiji odlazi baki u mali gradić gdje se zbliži sa zgodnim susjedama

 
Režija: Jonathan Kasdan
Scenarij: Jonathan Kasdan
Uloge: Adam Brody, Kristen Stewart, Meg Ryan, Oylmpia Dukasis, Makenzie Vega, ...

Filmografija

"U zemlji žena" debitantski je scenarističko-redateljski rad Jonathana Kasdana, sina jednog od najcjenjenijih hollywoodski filmaša osamdesetih i ranih devedesetih, Lawrencea Kasdana.Mlađi Kasdan je filmska iskustva stjecao glumeći male uloge u očevim filmovima, a prve značajnije scenarije napisao je za nekoliko epizoda TV serije Dawson's Creek. "U zemlji žena" projekt je koji je njegov ugledni otac podržao kao izvršni producent, dakle, svojim je autoritetom idejno stao iza filma, a može se reći da mu se sin odužio u punoj mjeri kreiravši istodobno mudar i zabavan uradak.

Carter Webb mladi je scenarist iz Los Angelesa specijaliziran za meke porniće. Upravo ga je napustila djevojka Sofia, mlada popularna glumica, i on je u depresiji. Odlazi baki u mali grad, gdje se zbliži s bakinim susjedama, vrlo privlačnom Sarah Hardwick, ženom mlađe srednje dobi koju je njezin suprug prevario s drugom ženom, te njihovom kćerkom tinejdžericom Lucy.
U glavnoj je ulozi Adam Brody, najpoznatiji kao Seth Cohen, jedan od glavnih junaka popularne TV serije O.C., a partnerice su mu velika zvijezda Meg Ryan (Kad je Harry sreo Sally, Ovisni o ljubavi, Imaš poštu, Dokaz života) i mlada Kristen Stewart, iznimno darovita tinejdžerica koja je zablistala još kao dvanaestogodišnjakinja drugom glavnom ulogom u filmu "Soba panike" Davida Finchera. Spomenimo i kratak nastup španjolske glumice Elene Ayale (Van Helsing) kao junakove djevojke.

Komentari (1)

Foto