Zločin (1972)

The Offence (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Policijski veteran brutalno pretuče zatvorenika tijekom rutinskog ispitivanja

 
Režija: Sidney Lumet
Scenarij: John Hopkins
Uloge: Sean Connery, Trevor Howard, Vivien Merchant, Ian Bannen

Filmografija

Sidney Lumet režirao je ovaj film u kojemu Sean Connery glumi britanskoga policijskog detektiva, čija će dvadesetogodišnja karijera, u kojoj je rješavao ubojstva, silovanja i ostale slučajeve nasilja, kulminirati smrtonosnim gubitkom kontrole tijekom rutinskog ispitivanja.

Nakon mnogo godina policijskog rada, u Johnsonu, veteranu britanske policije, nagomilalo se mnogo unutarnjeg nasilja i okrutnosti. Zato što je policajac, Johnson mislim da je bolji od kriminalaca s kojima se susreće, no zapravo razlika između njega i njih je ta što Johnson svoju nasilnu stranu drži duboko u sebi.

No tada Johnson dobiva slučaj zlostavljanja djeteta. Čovjek čije je ime Baxter optužen je za zločin. Nešto u vezi sa slučajem i optuženog pokreće smrtonosnu eksploziju u Johnsonovoj samokontroli. Sam Baxter odmah primjećuje kako Johnson gaji fatalnu privlačnost prema nasilju, a možda ni sam Johnson nije siguran je li kao dijete bio žrtva spolnog zlostavljanja.

Policajcu i optuženiku, pitanja o prošlosti odjednom će postati od velike važnosti nakon što Johnson izgubi kontrolu i na smrt pretuče Baxtera. Nakon toga incidenta, Johnsonova supruga koja već godina pati, Maureen, i istražitelj Cartwright, hladan i učinkovit čovjek, pokušat će pronaći prave razloge koji se kriju iza toga zločina.


Komentari (1)

Foto