Pustolovine Forda Fairlanea (1990)

THE ADVENTURES OF FORD FAIRLANE (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Pustolovine privatnog detektiva specijaliziranog za slučajeve iz rock 'n' roll miljea

 
Režija: Renny Harlin
Scenarij: Daniel Waters, James Cappe, David Arnott
Uloge: Andrew Dice Clay, Wayne Newton, Priscilla Presley, Lauren Holly, Maddie Corman

Filmografija

Ova je kriminalistička komedija iskričava parodija filmova snimanih po romanima Raymonda Chandlera i Dashiella Hammetta. Kao i svi pravi detektivi "tvrde" škole, tako i Ford Fairlane - lik preuzet iz stripa - ironično komentira sve što mu se dogodi. Za tu ulogu izvrsno je izabran Njujorčanin Andrew Dice Clay (r. 1957.), glavni predstavnik komike u kojoj se ne pazi na "političku korektnost".Jednom su mu zbog vulgarnog jezika doživotno zabranili nastupe na MTV-ju, no kasnije je zabrana bila skinuta. Renny Harlin, redatelj ovog filma, rođen je 1959. u Finskoj.

Ford Fairlane (A. Dice Clay) kalifornijski je privatni detektiv specijaliziran za slučajeve iz rock 'n' roll miljea. Jedne večeri je na koncertu rock-skupine "Crna kuga" pjevač ubijen strujnim udarom.

Nakon što čuje za taj zločin, Ford dobije poruku od svoje tajnice Jazz (L. Holly) da ga traži stari prijatelj, DJ na popularnoj radijskoj stanici. On mu ponudi četiri tisuće dolara da pronađe njegovu kćer Zuzu Petals (M. Corman). Ford se odmah baci u potragu, a već sljedećeg dana posjeti ga bogata ljepotica Colleen Sutton (P. Presley) i ponudi mu pet tisuća dolara ako pronađe njezinu sestru Zuzu Petals.

 


Komentari (0)

Foto