Na teži način (1991)

THE HARD WAY (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

Moss se ne može riješiti neželjenog partnera ni kad postane smetnja u potjeri za ubojicom

 
Režija: John Badham
Scenarij: Lem Dobbs, Michael Kozoll
Uloge: Michael J. Fox, James Woods, Annabella Sciorra, Stephen Lang, ...

Filmografija

Odličnu akcijsku komediju s početka 90-tih godina režirao je John Badham, možda najpoznatiji po „Groznici subotnje večeri". „Na teži način" spada u žanr buddy filmova, u kojem se izvrsni Michel J. Fox i James Woods sjajno upotpunjuju i čine unikatni glumački tandem. Iako nam se može učiniti da film ima predvidljivi holivudski scenarij, tijek priče i rasplet ne mogu ga svrstati u skupinu već viđenog. Gledatelji željni akcije i komedije bez doze patetike sigurno će biti iznimno zadovoljni.

Detektiv John Moss (J. Woods) jedan je od najboljih u Odjelu za umorstva njujorške policije. Upravo rješava slučaj serijskog ubojice koji ubija ljude u disco-klubovima i koji je zbog toga dobio nadimak Party Crasher (S. Lang). U trenutku konačnog obračuna, za vrijeme potjere njujorškim ulicama, Moss ispadne iz jurećeg vozila i ubojica mu pobjegne.
Zbog toga ga šef smijeni sa slučaja. Moss je ljut zato što mu je ubojica izmaknuo i jedva čeka da se vrati na slučaj, no kad čuje što je njegov novi zadatak, gotovo doživi živčani slom: dobit će novog partnera, slavnog holivudskog glumca Nicka Langa (M. J. Fox). Nick Lang proslavio se ulogom policajca Raya Casanova u seriji filmova "Smoking Gun". Osjeća da je izgubio svježinu i uvjerljivost i boji se da će izgubiti i obožavatelje.
Kad u televizijskim vijestima vidi detektiva Mossa, sine mu ideja: "skinut" će impresivan lik grubog detektiva iz prve ruke. Dok Moss nije nimalo impresioniran Langovom slavom, Lang je očaran policajcem i oponaša svaku njegovu gestu. To Mossa još više izluđuje, ali se ne može riješiti neželjenog partnera čak ni kad postane smetnja u nastavku potjere za ubojicom iz disco-klubova.

Komentari (1)

Foto