Zauvijek zajedno (2003)

STUCK ON YOU (Originalni naziv)

komedija drama

Sijamski blizanci unatoč fizičkom hendikepu pokušavaju živjeti u sreći i međuodnosu

 
Režija: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Scenarij: Bennett Yellin, Charles B. Wessler
Uloge: Matt Damon, Greg Kinnear, Eva Mendes, Wen Yann Shih, Pat Crawford Brown

Filmografija

Priča o spojenim blizancima teče uz niz smiješnih situacija i duhovitih dijaloga, no, kao u svim filmovima braće Farrelli (Svi su ludi za Mary, Ja, ja i Irena, Ljubav je slijepa, Glup i gluplji) - kroz sve apsurdne i groteskne, pa i odbojne, neugodne ili neukusne pojave koje čovječanstvu nisu strane, nakaznosti, poremećaje ili defekte, ono što je najbitnije jest da na kraju - ljubav uvijek pobjeđuje.

Bob (Matt Damon) i Walt (Greg Kinnear) su sijamski blizanci, spojeni u boku i sa zajedničkom jetrom. Otvoreni i srdačni, Bob i Walt se trude živjeti potpuno normalno, što im uglavnom uspijeva bez većih problema. Međutim, njihov će odnos doći na kušnju kada se Walt odluči preseliti u Hollywood slijedeći svoj san da postane filmski glumac, a ta se ideja suzdržanom Bobu isprva uopće ne sviđa. Walt će ga naposljetku ipak uspjeti nagovoriti pa će se neobična braća uputiti u jednu od najvećih avantura svojih života, na put na kojem će još više upoznati jedan drugoga, ali i ljubav i svijet koji ih okružuju.

Iako stilski ipak s pravom označen kao komedija, "Zauvijek zajedno" je dijelom pogrešno reklamiran tek samo kao novi film braće Farrelly jer je njihovo ime ipak prvenstveno garancija pomalo neukusne, nerazblažene komedije za one jačeg želuca. Međutim, Peter i Bobby Farrelly su pokazali kako jednako umješno mogu režirati i komediju dramskog okusa, dojmljivu priču o sijamskim blizancima, koji ne dozvoljavaju svojemu fizičkom hendikepu da se ispriječi njihovoj sreći i međuodnosu.

Matt Damon i Greg Kinnear su naprosto sjajni u svojim ulogama spojene braće, a zapažen nastup ostvarila je i jedna od najljepših žena u Hollywoodu, Eva Mendes.

Na zaista osebujan način, često na granici uvredljivosti, braća Farrelli u stvari svakim filmom dižu granicu tolerancije prema svemu i svima. U ovom su filmu to izravno pokazali i likom retardiranog konobara Rockyja, kojega "glumi" Ray Rocket Valliere, koji je i u stvarnom životu mentalno hendikepiran.


Komentari (0)

Foto